Изузетно нам је задовољство да Вас обавестимо да САВА ЦЕНТАР и Руски дом припремају импресиван уметнички догађај, догађај године, гостовање светски познатог руског диригента Валерија Гергијева са чувеним Оркестром Маријинског театра,  једним  од најстаријих оркестара у Русији,  31. јануара  2017. године у Великој дворани Сава Центра.

Валериј Абисалович Гергијев  - прави је представник  петербуршке диригентске школе, ученик легендарног и једног од највећих диригента Русије, професора Иље Мусина. У току студија на Лењинградском конзерваторијуму, Гергијев је победио на такмичењу Херберт фон Карајан, након чега је позван да се придружи Кировском театру (сада Маријинском) као асистент  главног диригента. Године 1988. Валериј  Гергијев именован је за музичког директора позоришта Маријински, а 1996. је постао је уметнички и генерални директор (водећи  директор оркестара, опере и балета).

Међународна активност једног од највећих диригената свих времена, није ништа мање интензивна и богата.  Дебитује 1992. године у Баварској државној опери (М.Мусоргски –„Борис Годунов”), 1993. године у Краљевској кући опере /Ковент Гарден/ (П.И.Чајковски- „Евгеније Оњегин”),1994. у Метрополитен опери (Ђ.Верди –„Отело” са Пласидо Домингом у насловној улози).  Маестро успешно наставља да сарађује са великим светским оперским кућама, ради са Светским Оркестром мира,  филхармонијама у Берлину, Паризу, Бечу, Њујорку и Лос Анђелесу,   симфонијским оркестрима Чикага, Кливленда, Бостон и Сан Франциска, Краљевским „Концертгебау” оркестром (Амстердам) и многим другим  ансамблима. Од 1995. до 2008. године Валериј Гергијев је водећи диригент Ротердамске филхармоније (остаје почасни диригент до данашњих дана), а од 2007. до 2015. године био је водећи диригент Лондонског симфонијског оркестра. Од јесени 2015. године је главни диригент на челу Минхенске филхармоније.

Као звезда диригент, маестро Гергијев носи велики део музичког света на раменима, један је од оних чаробњака звука, који могу привући публику и дочарати им музику на такав начин да осећају као да се земља покреће. Његово инспиративно музицирање, потпуно невероватна енергија, страст за музиком, даје му јединствено место у свету. Магични Валериј Гергијев, потпуно заслужује свој рејтинг магазина „Тајм” као један од 100 најутицајнијих људи.

Гостовање великог Валерија Гергијева са чувеним оркестром Маријинског театра свакако је најзначајнији музички догађај  године у нашој земљи,  присуствујте концерту за сва времена.

 

Цена карата је: 3.000, 2.500, 2.000 и 1.500 динара.

Продаја карата од четвртка 12.01.2017.г. Контакт телефон: 2206765, 2206794