Поводом Дана словенске писмености и културе,

Дом музике из Санкт Петербурга и Руски центар за науку и културу „Руски дом”

вас позивају на

КОНЦЕРТ КЛАСИЧНЕ МУЗИКЕ ,,ПОСЛАНСТВО УМЕТНОСТИ“

Солисти:

Фјодор Амосов (виолончело)

Алексеј Сичев (клавир)

 

Среда, 24. мај у 19.00 часова

Велика сала Руског дома

Улаз слободан

Пројекат ,,Посланство уметности“ се одржава у организацији Дома Музике из Санкт Петербурга и Россотрудничества од 2012. године. Пружа могућност младим перспективним солистима да у Руским центрима за науку и културу широм света прикажу свим љубитељима класичне музике свој таленат и уметничке вештине. У 2016. години је одржано 60 концерата у 22 земље.

Дом музике из Санкт Петербурга је основан на иницијативу Министарства културе Руске Федерације, а његов уметнички руководилац је виолончелиста и диригент, Народни уметник Русије, проф. Сергеј Ролдугин.

Пројекат ,,Посланство уметности“ има за циљ развој класичне музичке уметности, очување извођачких традиција и припрему младих музичара из Русије за међународна такмичења и фестивале.

Фјодор АМОСОВ

Рођен је 1988. године у Москви у породици музичара. Дипломирао је на Академском колеџу Московског државног конзерваторијума ,,Петар Илич Чајковски“ у класи Заслужног уметника Русије, проф. Лева Јевграфова и на Кливелендском Институту Музике у класи проф. Стивена Гиберта. Асистент је на Московском конзерваторијуму у класи народне уметнице СССР, проф. Наталије Гутман. Активно наступа и одржава турнеје у Русији, Европи, Азији и Северној Америци. Лауреат је бројних међународних такмичења. Учествије у програму Дома музике из Санкт Петербурга од 2014. године.

Алексеј СИЧЕВ

Алексеј Сичев је рођен 1988. године у Липецку. Завршио је са одличним успехом Московски државни конзерваторијум „Петар Илич Чајковски” у класи Заслужног уметника Русије, проф. Павла Нерсесјана. Од 2014. до 2016. године је студирао на Универзитету Мозартеум у Салцбургу у класи професора Жака Роувиера. Тренутно похађа постдипломске студије на Универзитету за музику и извођачке уметности у Бечу. Три пута лауреат награде програма председника Русије „Млади таленти Русије”, стипендиста Министарства културе Русије (2000-2003), стипендиста Фонда М. Ростроповича, Фонда „Руска извођачка уметност” и Фонда К. Орбелијана, добитник Менделсонове стипендије (Лајпциг, Немачка). Наступа са солистичким концертима у Европи, Мароку, Бразилу, Чилеу, САД, као и са симфонијским оркестрима Русије, Европе и Јужне Америке.