Након иницијативног састанка и презентација у Београду, Крагујевцу, Бања Луци, Нишу и Источном Сарајеву, Свечана презентација XIX Светског Фестивала омладине и студената у Сочију, биће одржана 8. маја у Руском Дому у Београду са почетком у 18.00 часова.

Присутнима ће се обратити: Виталиј Солонецки, представник Фонда подршке јавне дипломатије „А.М. Горчаков”, Илија Костицин, члан организационог одбора Фестивала, Марио Чумуровић, представник комитета за припрему учесника из Републике Српске,

Догађај ће бити испраћен од стране српских и руских медија.

На презентацији биће представљена историја фестивалског покрета, занимљиве чињенице претходних фестивала, програм овогодишњег и сам ток припреме. Биће речи о томе како се формира делегација Србије и шта очекује учеснике пре 14. октобра, првог фестивалског дана. Пре самог одласка у Сочи очекују нас бројне додатне активности око промоције фестивала, о којима ће такође бити речи, а којима се можете прикључити.

Позивамо све младе људе да нам се придруже на Свечаној презентацији највећег омладинског догађаја 2017. године –  XIX Светског Фестивала омладине и студената у Сочију!

Видимо се 8. маја у Руском дому у Београду од 18.00 часова!

Русија те чека!

Званични сајт фестивала:  http://www.russia2017.com/en/