Поводом 61. годишњице пробоја поморске минске блокаде Лењинграда, на иницијативу Центра за подршку ветерана и патриотског васпитања младих „Повезаност између генерација“ и уз подршку Руске хуманитарне мисије и Руског центра за науку и културу „Руског дома” у Београду, 5. јуна у Руском дому са почетком у 19.00 часова одржаће се промоција српског издања књиге о блокади „871 дан“ ауторке Нинеле Корибске.

Ауторка књиге је као 10-годишња девојчица доживела почетак рата и у опседнутом Лењинграду проживела читаву блокаду од првог до последњег дана. На ћеркину молбу, она је своја сачувана сећања из детињства која сведоче о ратним страхотама тог времена пренела на папир, поткрепивши их фотографијама из централних руских архива.

Књига је преведена на енглески, француски, немачки, јерменски, естонски, мађарски, арапски и српски језик.

Гостима промоције биће приказан књижевно - музички програм припремљен на основу књиге уз учешће победника међународног конкурса „Романсијада“, солисткиње Државног ансамбла „Русија“ Наталије Кирилове и музичара и композитора Дмитрија Маљцева. Аутор књижевно - музичког програма и главни руководилац пројекта НВО „Повезаност између генерација“ је глумица Јулија Радакова.

Други део промоције ће бити посвећен руско - српском дружењу. Биће представљена музичка дела две земље у извођењу Наталије Кирилове и српског ансамбла КУД „Љубомир Ивановић - Геџа“.

Улаз слободан