Руски дом у Београду и Дом дечјег стваралаштва из Сибира позивају вас на „Дан Сибира у Руском дому“ 6. септембра 2017. год.

У оквиру програма биће отворена изложба под називом „Из Сибира Балкану с љубављу“, аутора Андреја Слизевског, сценографа позоришног студиа "Глобус" и педагога Дома дечјег стваралаштва на којој ће представити своје радове, настале после путовања по светим местима Русије.

У позорини програм, под називом  „Од  Чехова до Нушића“ уврштене су позоришне мнијатуре „Јубилеј“ и „Хирургија“ А. Чехова и „Код адвоката“ Б. Нушића, као и представа за најмлађе Сергеја Козлова „Хеј! Здраво!“. Режија Наталија Слизевска и Надежда Панкова.

Најмлађима су  намењене пројекције анимираних филмова, чији су творци деца.

Воклани студио је прирппремио музичко-књижевни програм под називом „Сибирски крај“, кроз који ће се публика имати прилику да чује савремене и народне  руске песме. Рецитоатори ће декламовати стихове руских и совјетских песника.

Кроз документарне филмове „Православни Сибир“, и „Трагом Светог старца Данила Ачинског“, биће представљене традиције Руске православне цркве.

Дом дечјег стваралаштва добитник је престижних руских признања на различитим фестивалима и конкурсима посвећеним дечјем стваралаштву. Београђани са великим нестрпљењем очекују поновни долазак и занимљиве и клвалитетне програме ове дечје установе