УМЕТНИЧКО ВЕЧЕ

НАРОДНЕ УМЕТНИЦЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ НАДЕЖДЕ КРИГИНЕ И

ДРЖАВНОГ АКАДЕМСКОГ РУСКОГ НАРОДНОГ АНСАМБЛА „РУСИЈА“ ЉУДМИЛЕ ЗИКИНЕ

 

23. септембар (субота), 17:00

Велика сала Руског дома

Улаз бесплатан

 

Надежда Кригина, популарна певачица у Русији и ван њених граница, рођена је у Курској области, надалеко познатој по доброј песми и талентованим певачима. Надежда је од малена окружена изворном песмом, коју у овом крају брижљиво чувају и негују.

За себе каже: „Код нас у Курској области, крају славуја, људи се рађају са песмом. И ја певам од како знам за себе. Још од раног детињства памтим савет: да би добро отпевао песму, не треба само да се дивиш сопственом гласу, треба да певаш срцем и душом. Ово златно правило важи у њеној интерпретацији и данас.

Огромни репертоар певачице чине песме различитих жанрова: тужбалице, љубавне, поскочице, естрадне композиције. Надежда Кригина је од 1995. године носилац признања заслужна уметница Русије.

 

Државни академски руски народни ансамбл ,,Русија” основан је 1977. године на иницијативу легендарне руске певачице Људмиле Зикине.

Током 30 година свог рада, на челу са Зикином, био је водећи ансамбл, који је са огромним успехом наступао у престижним концертним дворанама широм света. Од 2009. године, ансамбл ,,Русија” придодао је свом називу име ,,Људмила Зикина” и са великим поносом носе име најбоље певачице ХХ века, која је створила епоху непоновљивих ремек дела вокалне уметности. Директор ансамбла је Дмитриј Дмитијенко.