У Руском дому 04. октобра у 18 часова Православно духовно просветитељског центар ,,Љубав” из Београда, у сарадњи са Српским одељењем Међународног јавног фонда јединства православних народа организовао је презентацију зборника радова ,,ЗАЈЕДНО КРОЗ ВЕКОВЕ, СРБИЈА И РУСИЈА”, који је настао као плод сарадње наведеног центра са Лењинградском облашћу.

Ове године под покровитељством Лењинградске области организовани су ,,Дани српске културе”, где су еминентни историчари и научници обеју земаља представили своје радове, уз пригодан културно-уметнички програм. Овогодишња сарадња са Лењинградском облашћу је резултирала прошлогодишњим доласком српске групе поклоника која је донела часни крст за градњу православног храма српско-византијског стила, који је почео да се гради у име светих мученика српског кнеза Лазара и руског цара Николаја II Романова, у граду Кингисепу. Тим поводом је уприличен и пригодан културно-уметнички програм, који су извели руски и српски уметници, где су представљена културна блага ових братских народа.

Уз презентацију зборника радова, посетиоци ће моћи ближе да се упознају са радом Православно духовно просветитељског центра ,,Љубав” из Београда, почецима сарадње председника центра Војислава Деспота са архимандритом Варсануфијем који је главни иницијатор изградње храма у Русији, као и извођачима, учесницима прошлогодшње и овогодишње манифестације у Русији. 

Учешће у самом програму узеће и директор Канцеларије за односе са црквама и верским заједницама Владе Србије Милета Радојевић, Преосвештени епископ будимљанско-никшићки г. Јоаникије, као и директорка Српског одељења Међународног јавног фонда јединства православних народа Наталија Коцев.

За културно-уметнички програм задужени су: Љубомир Љуба Манасијевић композитор и певач, и његов пратећи оркестар ,,Сербија”, на фрули Милинко Ивановић првак Србије; Културно уметничко друштво ,,Батајница”; Црквени дечији хор ,,Орлић” и Мушка певачка група ,,Плитвице”.