У организацији агенције SuperStar Culture, у Београду ће се од 12 - 15. октобра одржати први Etnology Fest.

Etnology Fest је мини фестивал интернационалног карактера који ће показати значај, важност и богатство културног наслеђа различитих земаља и то кроз различите форме изражавања: модне ревије, изложбе, рукотворине, документарне филмове, као и занимљиве радионице и предавања уважених предавача.

Специјални нагласак биће стављен на традиционалну уметност и нематеријално културно наслеђе као и на њихову континуирану присутност у савременом друштву, кроз модерну уметност.

Земља специјални гост првог Etnology Fest биће Русија.

Из своје богате културне понуде, Руска Федерација ће се представити 14. октобра у 20 часова у Музеју науку и технике живописним костимима и накитом из Јакутије - (Саха Република), далеке и хладне северне области, која има изузетно богату традицију и коју са успехом преноси са генерације на генерацију.

Посебну пажњу јавности и медија, нема сумње, изазваће долазак и модна ревија чувеног руског креатора Славе Зајцева, који се у свету прославио својим колекцијама инспирисаним руским мотивима и који је специјални гост првог Etnology Fest-а. Ексклузивна модна ревија овог чувеног руског креатора у Етнографском музеју 15.октобра са почетком у 19 часова затворити фестивал нематеријалног културног наслеђа Etnology Fest.

Манифестација је подржана од стране Руског центра за науку и културу ,,Руски дом“ у Београду.

Програм манифестације можете погледати овде