Акција „Сусрет генерација“

 

К О Н Ц Е Р Т

Народног уметника Русије

ОЛЕГА ПОГУДИНА

 

4. децембар 2017. у 19:00

Велика сала Руског дома

Улаз уз бесплатне улазнице

 

Рођен је 22. децембра 1968. у Лењинграду. Завршио је музичку школу одсек за соло певање и одсек дириговање. Дипломирао 1990. на Лењинградским Државном позоришном институту „Черкасов“. Стажирао у Позоришном центру Јуџина О′Нила у Америци.

Први солистички концерт Погудин је одржао 1987., а у периоду 1993. до данас певач наступа на најпрестижнијим сценама у Русији и широм света. Снимио је десет музичких филмова.

Према једногласној одлуци слушалаца додељена му је ласкава титула „Сребрни глас Русије“. Красе га изванредне вокалне могућности, јединствена боја гласа, савршен музички укус, потпуно предавање улогама, искрен и топао однос према публици.

Кроз своје стваралаштво врло убедљиво доказује да је романса, којој су дати само камерни оквири, може одлично да звучи на великој сцени и да окупу најразличитију публику. Стваралаштво Олега Погудина са правом заузима значајно место у савременом културном животу Русије.

На репертоару Олега Погудина је неколико стотина вокалних нумера и то руска класична романса, градска песма, народне песме, ратне, совјетска лирска песма, затим песме, које изводи на енглеском ,француском, италијанском, немачком, шведском, шпанском, португалском, грузинском, украјинском језику.

Током  претходне сезоне, ансамбл Олега Погудина је дао више од 100 концерата од којих је један био солистички у Државном кремаљском дворцу у Москви, затим у Израелу, Америци, Немачкој, Канади, Словачкој, Чешкој, Бугарској, Казахстану, Латвији, Литви, Украјини, Естонији, Белорусији, и на Кипру.

Четвртог априла 2015. додељено му је почасно звање „Народни уметник Русије“.

Више информација на сајту www.pogudin.ru