Спектакуларни балет на леду, „Kрцко Oрашчић“, у извођењу Руског државног балета из Санкт Петербурга основаног 1967. године од стране изузетног кореографа Константина Бојарског, наследника традиције школе класичног балета из Санкт Петербурга, биће изведен 06. децембра у Сава Центру.

На челу Балета се налази уметнчки директор Константин Расадин, заслужни руски уметник и бивши солиста чувеног Марински балета. Музички директор и један од оснивача Балета на леду је Лео Коркхин, истакнути руски диригент који руководи већим бројем оркестара, уклјучујући и познати Академски симфонијски оркестар Уружења филхармоничара из Санкт Петербурга названом по Димитри Шостаковичу.

У Балету на леду су у различитим периодима учествовали светски и европски прваци у уметничком клизању, као и олимпијски шампиони Људмила Белоусова, Олег Протопопов, Алексеј Уланов, Људмила Смирнова…

У последњих 5 година балет је успешно извођен на најболјим сценама у УСА, Канади, Холандији, Немачкој, Кини, Шпанији, Кореји, Грчкој, Португалу, Ирској, Финској, Бугарској, Румунији, Аустрији, Швајцарској, Јужној Америци... О овом, светски познатом, балету у суперлативима су писали „Лос Ангелес Тимес“, „Цхицаго Трибне“, „Франце Соир“, „Тхе Кореа Тимес".

Више информација на: http://www.savacentar.net/index.php/media-info/arhiva/kultura/540-krcko-orascic-balet-na-ledu?date=2017-12-06-18-00