Библиотека Руског дома се сматра једном од највећих руских библиотека у Европи.Располаже са око 60 хиљада наслова, а њен фонд се сваке године допуњује новим издањима водећих издавачких кућа из Русије.

Овде се могу наћи издања из области руске историје, религије, филозофије, уметности, дела руских и иностраних класика, савремених писаца, књиге посвећене руској емиграцији, стручна литература, речници, књиге за децу и тинејџере. Сваке године библиотека добија око двадесетак издања периодике.

У складу са програмом руске Владе ,,Руски језик", усмереног на популаризацију руског језика у иностранству, фонд се обнавља најновијим приручницима и аудиовизуалним издањима за учење руског језика, као страног.

Библиотека сарађује са руским издавачима ,,Златоуст", ,,Руски језик. Курсеви.", Домом руске дијаспоре ,,Александар Солженицин" из Москве.

У библиотеци ради видеотека са око 2000 филмова руске кинематографије и фонотека која располаже великим избором аудиокњига и музичких дисковима различитих жанрова.

Библиотека ,,Руског дома" сарађује са Националном библиотеком Србије, Градском библиотеком Београда, библиотекама градова и региона Србије, бројним културним и образовним установама Србије као што су Архив Југославије, Етнографски музеј, Филолошки факултет, Београдски Универзитет и др.

Маја 2015. године у новоопремљеном мултимедијалном центру библиотеке отворена је електронска читаоница Председничке библиотеке из Санкт-Петербурга. Центар је опремљен модерном техником која омогућава одржавање интернет-конференција, вебинара, часова руског језика.  


КАТАЛОЗИ:

Фонд библиотеке

Образовне емисије

Каталог аудио-књига

Каталог филмова са титлом на српском језику

Каталог филмова на руском језику 

Каталог музичких дискова


РАДНО ВРЕМЕ БИБЛИОТЕКЕ:

Понедељак               од 9.00 до 17.00

Уторак                       од 9.00 до 17.00

Среда                       од 14.00 до 18.00

Четвртак                    од 9.00 до 16.00

Пауза                         од 13.30 до 14.30

Петком библиотека не ради

Тел: 011/ 2642 178

          Е-mail: biblioteka@ruskidom.rs

Добро дошли!