Руске центар за науку и културу у Београду покреће међународну акцију ,,Дипломци, јавите се!“

Акција је усмерена на развој и  јачање узајамних веза са представницима политичких, друштвених, научних и пословних кругова Србије – лицима која су дипломирала на руским (совјетским) високим образовним установама.

Велики број становника Србије, Црне Горе и других земаља бивше Југославије дипломирало је на руским (совјетским) факултетима. Многи живе и у Русији, као и на територији бившег Совјетског Савеза.

Руски дом покреће акцију удруживања дипломаца руских и совјетских високих образовних установа у циљу унапређења друштвене сарадње руских и српских друштвених структура.

Свим заинтересованим дипломцима руских (совјетских) факултета предлажемо да се пријаве на сајту Руског дома ради даљег уласка у структурирани савез.  Након утврђивања броја потенцијалних чланова нове организације РЦНК предлаже да се до краја децембра ове године одржи иницијална интернет-конференција. Резултат конференције било би стварање структуре ефикасне у решавању задатака јачања руско – српских односа.

Дакле, ,,Дипломци, јавите се!“  Региструјте се до 15. децембра 2015. године.  Попуњену анкету пошаљите на e-mail: ruskijezik@ruskidom.rs

Анкету преузмите овде:

Анкета