У СРБИЈИ СЕ ОТВАРА ПРВА МЕЂУНАРОДНА РУСКА ШКОЛА „ВАЛЕНТИНА ТЕРЕШКОВА”

Представници Руског дома су 9. марта посетили Дан отворених врата средње школе АРТИМЕДИЈА где је одржана промоција Прве међународне руске школе „Валентина Терешкова”. 

„У Србији ради шест турских школа, четири  енглеске, три америчке, две немачке, две француске… При Амбасади Русије у Србији ради руска школа, међутим у њој нема довољно места за све заинтересоване. То није основни разлог отварања наше школе. Желимо више да се разумемо, више да сарађујемо, више радимо у области културе и образовања. Само на тај начин можемо да спојимо две земље под истим кровом”, рекао је оснивач школе Саша Боројевић.

„Презентација је одржана поводом 80-годишњице рођења Валентине Терешкове, прве жене у свемиру. Образовни систем школе одговара руским стандардима, а диплома школе пружа могућност деци да наставе образовање не само у Србији, већ и у Русији”, истакла је директорка школе Јелена Ељнатанова.

Све детаље о школи и упису у први и други разред у школској 2017/2018. години можете пронаћи на званичном сајту Прве међународне школе „Валентина Терешкова”.