ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ТИМ НАВИЈАЧА СЕ ОКУПИО У РУСКОМ ДОМУ

,Руски дом навијача“ је поново угостио љубитеље фудбала, који се овде већ традиционално окупљају како би подржали свој тим на Купу конфедерација-2017. у Русији.

Почасни гост Руског дома је овог пута био амбасадор Мексика у Србији Марко Антонио Гарсиа Бланко. Сусрет је прошао у пријатељској, опуштеној атмосфери, емоционалном разговору о даљем току развоја утакмице. Друштво овoм темпераментном навијачу и његовој породици правили су директор Руског дома Надежда Кушченкова, трговински представник Русије у Србији Андреј Хрипунов, директор Средње школе при Амбасади Русије у Србији Николај Сеник, запослени Амбасаде Русије у Београду и српски пријатељи Руског дома.

У паузи између полувремена директор Руског дома је упознала амбасадора са делатношћу руског културног центра, његовим историјатом и планираним пројектима.

Господин Бланко је изразио захвалност присутнима на срдачном сусрету и истакао да је однос између руског и мексичког народа увек био близак и да ће такав и остати. У завршетку своје посете он је високо оценио рад Руског дома, истакавши да је руски културни центар најбоља организација таквог типа у Београду, а да je ,,Руски дом навијача“ доказ да фудбал обједињује људе без обзира на њихову националност, вероисповест, спортско опредељење и резултат на семафору.