Руски дом

Белгородски државни технолошки универзитет В.Г. Шухов, један је од руских универзитета чија су врата широм отворена за иностране студенте. Наш универзитет је млад, имамо само 65 година и отворени смо за све иновације и савремене трендове. Скоро 40% наших студената долази из других земаља, а сви живимо на универзитету сложно као велика међународна породица. Налазимо се у европском делу Русије. Од Белгорода до Москве или Санкт Петербурга се врло брзо може доћи авионом, возом или аутобусом. Диплома нашег универзитета је призната у иностранству, многи смерови су међународно акредитовани. Свима издајемо додатак дипломи европског типа на енглеском језику. Наш универзитет је рангиран међу најбоље техничке универзитете у Русији и један је од ретких који има свој кампус. Наш град — један је од главних зелених (еколошких) градова Русије — такође се може назвати и универзитетским градом.

Белгород је идеалан за живот, а градска инфраструктура је орјентисана на младе људе, јер је сваки пети становник нашег града студент. Истовремено, живот у Белгороду је много јефтинији и лакши него у мега градовима. Међу главним предностима образовања на Универзитету Шухов су:

— јака научна школа и иновативна традиција, захваљујући којој наши студенти добијају актуално, а не застарело знање

— јака веза са индустријом и пословним сектором, захваљујући којој студије имају практични фокус, а дипломцима је лакше да се запосле

— снажна материјална база, због чињенице да су све наше образовне зграде, лабораторије, производна места, студентски домови, прехрамбени комплекс, спортски и културни објекти смештени у кампусу. Због тога је и студентски живот лакши, удобнији и занимљивији

— универзитет има свој центар за обуку страних држављана, где ће наши будући студенти моћи да савладају руски језик од нуле, за само годину дана.
Биће нам драго ако се придружите нашој Алма Матер заједници.

  1. Основная русскоязычная версия сайта https://www.bstu.ru/

  2. Сербоязычная версия сайта https://srb.bstu.ru/

  3. Наш паблик в ФБ https://www.facebook.com/belsrce

  4. Наша страничка в Инстаграм https://www.instagram.com/serb.centr.src/