Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Поводом Дана словенске писмености и културе

19. маја, 12:00 - 17:00

субота, 19. мај 2018., 12.00 часова

плато Храма Светог Саве

Поводом обележавања Дана словенске писмености и културе, здружени хорови, у пратњи оркестра РТС-а, под диригентским вођством маестра Бојана Суђића, извешће неколико традиционалних песама, а песма ,,Тамо далеко” биће емитована на Црвеном тргу у Москви, на централној прослави Дана словенске писмености, као посебан прилог из Србије. Након заједничког наступа, хорови ће извести појединачни програм.

Наступ хорова у част свете равноапостолне браће Кирила и Методија, твораца словенске азбуке и граматике, објединиће око осамсто учесника из петнаест региона Србије и биће први културни пројекат оваквих размера, организован у Србији и на Балкану.

Манифестацију организују Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду и Музичка продукција  РТС-а уз подршку Министарства културе Руске Федерације и Министарства културе и информисања Републике Србије.

Манифестација,  посвећена Дану словенске писмености и културе биће одржана са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића.

Детаљи

Датум:
19. маја
Време:
12:00 - 17:00