Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

42. Регионално заседање Европског парламента младих Србије биће одржано 25. марта у Руском дому

22. марта - 25. марта

Европски парламент младих Србије (ЕПМС) је омладинска, невладина организација основана 2006.године и заједно са још 40 националних огранака у исто толико земаља Европе чини чини међународну омладинску мрежу Европски парламент младих (ЕПМ). 1987. ЕПМ је започет као образовни пројекат са циљем да кроз неформално образовање пружи младима могућност за едукацију, размену мишљења и подстакне их да преузму активну улогу у заједници.

 

ЕПМС од 22.03.2018.-25.03.2018. организује заседање у Београду које ће окупити око 150 младих људи из целе Србије, као и из читаве Европе, који ће током заседања дискутовати о актуелним политичким, социјалним, економским и културним темема и након тога представити своје резолуције осталим учесницима као решења датих проблема.

Поред развијања и личног раста, ослобађања од треме због јавног наступа и изласка из зоне комфора, циљ заседања је да учесницима приближи принцип доношења одлука у Европском Парламенту, те ће званични језик заседања бити енглески.

Кроз неформално едуковање, ЕПМ повезује омладину и гради мостове широм Европе, а циљ је изградња кракова у свакој Европској земљи.

Детаљи

Почетак:
22. марта
Крај:
25. марта