ПАЖЊА, КОНКУРС!

 

Федерална државна буџетска образовна установа вишег образовања „Тулски државни педагошки универзитет им. Л.Н.Толстоја“ (у наставку – ТДПУ им. Толстоја, Универзитет) у периодуод 1. априла до 15. маја 2019. године спроводи међу ученицима основних и средњих школа Републике Србије Међународни конкурс састава „Мир с вама“, који је посвећен 74.годишњици победе у Великом отаџбинском рату.

Као епиграф у саставу користи се цитат из дела Л.Н.Толстоја „Царство Божије је у нама“ :“Зло рата и благослов мира су до те мере познати људима, тако да познавајући људе, најбоља жеља била је поздрав „Мир са вама“.

Циљ и задатак Конкурса је да: рашири идеју мира, јединства и сагласности међу младима, пружи отпор пропаганди екстремизма, национализма и неофашизма, да очува историјско сећање, и да руски језик и руска култура у иностранству напредују.

Конкурс се спроводи у удаљеном облику у три етапе:

  1. Примање пријава и материјала за конкурс од 1. априла до 1. маја 2019. године
  2. Сумирање материјала и опредељење победника и добитника награда Конкурса од 2. до 12. маја 2019.године
  3. Објављивање резултата и награђивање победника и добитника награда Конкурса од 13. до 15. маја 2019. године

Додатну информацију о пројекту можете добити преко мејла interdept@tsput.ru (контактно лице је Черникова Белита Валентиновна). Организациона комисија Међународног конкурса састава „Мир с Вама“

Ток догађаја моћи ће да се погледа на сајту Универзитета http://tsput.ru/about_us/activities/international_cooperation/?ELEMENT_ID=100744.

Ту ће бити објављени најбољи радови учесника Конкурса.

 


Висока економска школа објављује одржавање Друге Међународне Олимпијаде из анализе података Intemational Data Analysis Olympiad – IDAO коју организују Факултет за компјутерске науке и компанија „Јандекс“. Главни циљ Олимпијаде јесте да се споје аналитици, научници, професионални и истраживачи почетници из целог света заједно на једном месту. Прва, вандредна онлајн рунда одржаће се на платформи „Јандекс“. Конкурс траје од 15. јануара до 11. фебруара 2019. године, регистрација учесника је до 28. јануара 2019. 30 најбољих тимова ће се упутити у Москву да тамо одмере снаге. Финале се одржава