Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Учесница форума „Евроазија“ из Србије добитница гранта Фондације за подршку јавној дипломатији „А.М. Горчаков“

У оквиру пројекта „Нова генерација“ у Оренбургу је од  4. до 10. септембра одржан Међународни форум младих „Евроазија“.

По речима организатора, форум је током година постао значајно место сусрета светске омладинске заједнице, простор за конструктивни дијалог, успостављање сарадње младих који раде у области друштвене делатности, интеркултурални разговор и међународну сарадњу младих са евроазијског простора, развој заједнице младих руских сународника и омладинске самоуправе.

На форуму је учествовало више од 800 руских и страних држављана, а успехе су да њему постигли и чланови српске делегације. Током рада форума млади су имали прилику да се представе и  наступе са иновативним идејама и пројектима.

У оквиру „Евроазије“ одржан је конкурс за доделу грантова Фондације за  подршку јавној дипломатији „А.М. Горчаков“ за стране учеснике форума. Од 20 одабраних пројеката за један од најбољих проглашен је пројекат Милице Јанић, посвећен јубилеју дипломатских односа Русије и Србије. Милица ће пројекат, подршкан грантом у износу од 200 хиљада рубаља, моћи да реализује током ове године.

Грантове Фондације су освојили и Александар Миљничук из Молдавије и Сергеј Бурављов из Велике Британије – учесници пројекта „Нова генерација“, који реализује Федерална агенција „Россотрудничество“ из Москве.