Отварање кабинета за руски језик у Смедеревској Паланци

У основној школи „Олга Милошевић“ у Смедеревској Паланци 11. априла одржано је свечано отварање кабинета за руски језик, у оквиру програма „Енергија знања“ компаније „НИС-Гаспром њефт“, на којем су присуствовали запослени компаније, представници градске власти, РЦНК и средње школе при Амбасади Русије у Србији, свештенство и др.

Ученици школе су прирпемили концерт на руском језику, а Историјски архив града је представио изложбу „У славу и част освободиоца“, која је посвећена ослобађању Смедеревске Паланке од стране војске Црвене Армије у Другом светском рату.

ОШ „Олга Милошевић“ представља једину школу и Смедеревској Паланци, у којој се учи руски језик, а њени ученици сваке године учествују на различитим такмичењима и многи од њих су добитници награда на међународним такмичењима, попут „Лик Русије“ и „НИС олимпијада из руског језика“. Велику заслугу за овакав успех има наставница Даринка Бајкић.

Надамо се да ће се настава у новој, реновираној учионици, која је опремљена савременом апаратуром, одвијати пријатније и да ће помоћи ученицима да и убудуће достигну високе резултате у учењу руског језика!