Сверуски државни институт кинематографије и Факултет драмских уметности потписали споразум у Београду

У оквиру манифестације „Дани Сверуског државног института кинематографије у Републици Србији. Стогодишњица прве школе филма у свету“ на Факултету драмских уметности Универзитета уметности у Београду одржана је церемонија потписивања споразума између две установе, на којој су присуствовали представници Амбасаде Русије у Србији и Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду.

СДИК је организовао широк програм од 11. до 14. јуна, који је укључивао радионице из сценског покрета, специјалних ефеката, умећа снимања и система Станиславског за београдске студенте.

Делегација Сверуског државног института кинематографије, коју су чинили проректор СДИК Јелена Русинова, на челу делегације, затим декан Факултета за анимацију и мултимедију Јелена Јаременко, директор Дечјег музичког позоришта младих глумаца Александар Фјодоров и студенти треће године глуме СДИК, посетила је и Руски дом. Угледавши сцену велике сале, студенти су се одмах попели и отпевали за присутне чувену песму „Када смо били у рату“.

Током посете Сверуски државни институт кинематографије и Представништво Росотрудничества у Србији договорили су се о планирању даље сарадње у сфери развоја и популаризације руске кинематографије.