Поводом 8 векова аутокефалности Српске Православне Цркве

Поводом 8 векова аутокефалности Српске Православне Цркве (1219-2019) Хор свештеника Санкт Петербуршке Митрополије наступио је у Србији. Руски центар за науку и културу „Руски дом“ у Београду је уз подршку Министарства културе Руске Федерације омогућио Београђанима и становницима других градова у Србији да чују ово, једно од најстаријих православлавних певачких друштава у Русији.
Духовне и световне нумере изведене су у Храму Светог Саве на Врачару и Цркви Светог Ђорђа у Ужицу. Хор је узео учешће и у манифестацији „Дани патријарха Павла” у Чачку. Помоћ Руског дома у организацији овогодишње манифестације је начин да се ода почаст и дубоко поштовање почившем патријарху Павлу, који је током свог земаљског живота пружао подршку раду руског културног центара и радо га посећивао. Овом приликом градоначелник Чачка Милун Тодоровић доделио је Руском центур за науку и културу у Београду Захвалницу „за исказану љубав према уснулом Патријарху и допринос утемељењу манифестације Дани патријарха Павла у Чачку“.
Хор је свуда био дочекан са великом топлином, искреношћу и захвалношћу, а није изостала ни чувена српска гостопримљивост домаћина.
800-годишњица аутокефалности Српске Православне Цркве прослављена је и свечаном академијом у Центру „Сава“.