Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Отварање изложбе Јелене Вогулкине „Читав свет је у нама“

09.12.2019., 18:00 - 19:30

Руски дом у Београду представља изложбу сликарке Јелене Вогулкине под називом „Читав свет је у нама“. Уметница припада новом правцу савремене уметности „Енергоуметност“, која је усмерена на хармонизацију суптилних енергија, тока мудрости и свесности, који су уграђени у подсвест сваке особе. Свака слика представља информативни портал, који активира одређене кодове у подсвести и покреће ток енергије одређене врсте. Експериментишући са стиловима и техникама, Јелена Вогулкина преферира да ствара слике које остављају не само снажне утиске, већ и емоције.

Идеја изложбе је показати људима, да све што човек толико дуго тражи, све знање и одговори су у нама.

Јелена Вогулкина користи индивидуални стил мешајући боје, емоције и осећања.

Циљ уметнице је да покаже да подсвест сваке особе има огроман ресурс, отварајући приступ томе човек може да створи сопствену реалност. Многи људи су незадовољни својим животом, имају здравствене проблеме, лош квалитет живота, проблеме у односима са блиским особама. Излаз из тога је у самим људима, у спрези са собом, са својом душом, у скретању пажње на свој унутрашњи део.

Све слике су насликане у медитативном стању и енергетске су. Путем живописних ликова и стања, уметница добија одговоре на питања.

Опште прихваћено мишљење је да уметник на својим сликама одражава сопствени унутрашњи свет. Али шта ако на слици уметника видите не само његов свет, већ и свој лични свет? Свака особа види у Јелениним сликама одраз сопственог унутрашњег света, који почиње да се мења приликом интеракције са сликом.

У музичком делу програма наступиће Татјана Олујић (виолина) и Даринка Пауновић (клавир).

Детаљи

Датум:
09.12.2019.
Време:
18:00 - 19:30