Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Отворена онлајн регистрација за Међународну омладинску олимпијаду – 2020.

20.05.2019. - 14.10.2019.

Регистрација за учешће на Међународној омладинској олимпијади – 2020. отворена је 20. маја за стране држављане, који планирају да упишу основне студије на Научном истраживачком универзитету „Висока школа економије“.

Национални истраживачки универзитет „Висока школа економије“ одржаће још једну, седму по реду, Олимпијаду 2019/2020. школске године од 24. до 31. октобра 2019. године.

Учешће на Међународној омладинској олимпијади – 2020 је бесплатно.

Олимпијада се одржава редовно (офлајн) и ванредно (онлајн).

Позивају се да учествују страни држављани и лица без држављанства, укључујући сународнике са сталним боравком у иностранству:

– ученици старијих разреда средњих школа и гимназија;

– дипломци страних општеобразовних организација и студенти страних универзитета узраста до 30 година.

Такође се позивају да учествују и страни држављани узраста до 30 година са боравком на територији Руске Федерације.

Такмичења у оквиру Олимпијаде ће се одржати из: енглеског језика, оријенталистике, дизајна, журналистике, светске историје, културологије, математике, медијских комуникација, међународних односа, права, психологије, рекламе и односа с јавношћу, социјалних наука (Човек. Друштво. Држава), савремена политика, физика, филологија, филозофија.

Сви који желе да учествују на Међународној омладинској олимпијади – 2020. морају да се региструју онлајн од 20. маја до 14. октобра 2019. године и да на свој налог поставе мотивационо писмо на руском или енглеском језику (документ Word, 1 страница, фонт – Times New Roman, 12, са проредом 1,5). У мотивационом писму учесник мора у слободној форми да исприча о себи, о својим образовним достигнућима, мотивацији за учешће на Олимпијади, и, можда, о плановима да студира на НИУ ВШЕ, као и да наведе будући образовни програм (списак програма овде). Мотивациона писма се не оцењују, већ служе искључиво као показатељ заинтересованости и жеље да се учествује на Олимпијади.

Победници и добитници награда на Олимпијади, који уписују основне студије на НИУ ВШЕ 2020. године могу да претендују на добијање пуну државну стипендију Владе РФ (квоту) за студирање на образовним програмима основних студија ВШЕ, с тим да поштују услове пријављивања, која ће бити на сајту Олимпијаде у новембру-децембру 2019. године.

Учесници Олимпијаде ће добити могућност да се пријаве за стипендије, које ће им омогућити да смање износ студирања.

Резултати Олимпијаде важе за упис на НИУ ВШЕ 2020/2021. и 2021/2022. школске године.

Олимпијада пружа могућност добијања нових знања, вештина и навика из школских предмета, добијања методичких препорука за самостално припрему за учешће на Олимпијади током вебинара, али и упознавања с образовним програмима основних студија НИУ ВШЕ.

Детаљније о условима регистрације на Олимпијаду, о правилима учешћа и вебинарима објављује се на сајту Међународне омладинске олимпијаде – 2020.

Детаљи

Почетак:
20.05.2019.
Крај:
14.10.2019.