Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Руско-балкански омладински форум „Русија и Балкан“

20.08.2019. - 22.08.2019.

Од 20. до 22. августа 2019. године у Рјазању ће се одржати руско-балкански омладински форум „Русија и Балкан“.

Организатори форума су Рјазањско регионално одељење општеруског друштвеног удружења „Сверуски међунационални савез омладине“ и Фондација за подршку јавне дипломатије „Горчаков“. Овај пројекат се реализује у оквиру гранта Фондације за подршку јавне дипломатије „Горчаков“.

На форуму ће учествовати преко 50 лидера и представника омладинских удружења и организација балканских земаља и Руске Федерације, који су заинтересовани за развој руско-балканских омладинских веза.

Форум ће се одржавати уз подршку Центра за омладинске међународне пројекте Државног универзитета у Рјазању „Јесењин“, студентског удружења „Клуб друштвене дипломатије“ Државног универзитета у Рјазању „Јесењин“.

Главни задаци форума су стварање платформе за ефикасну комуникацију омладинских лидера Русије и Балкана, стварање услова за размену искуства и формирања заједничких пројектних иницијатива у социјалној, културној и научној сфери између лидера Русије и Балкана, упознати учеснике с актуелним тенденцијама развоја руско-балканских односа, разматрање основног тематског правца форума за развој актуелних омладинских пројеката, упознати балканске учеснике с културним, историјским и духовним наслеђем Русије на примеру споменика Рјазања и Рјазањске области.

Захтеви од учесника:

  • 18-35 година;
  • искуство у учешћу и/или организацији међународних омладинских манифестација;
  • јака лична мотивација за учешће на форуму, ангажовање у образовном процесу и интерес према развоју сарадње с омладинским организацијама Балкана и Русије;
  • спремност за рад у ширењу и повећавању знања, коришћење искуства стечено током форума;
  • спремност за учешће на свим манифестацијама, које су испланиране у оквиру програма;
  • спремност за писање чланка о резултатима форума за сајтове и омладинске портале организација, које шаљу и партнера, као и ширење информације преко друштвених мрежа.

Сви заинтересовани кандидати са Балкана и из Русије морају да попуне анкету онлајн https://forms.gle/YVMgcvT6ZzotK4XCA најкасније до 5. јула 2019. године.

Организатори преузимају на себе трошкове за храну, смештај и културни програм за све учеснике и стручњаке на форуму. Трошкове за пут од места пребивалишта до Рјазања и назад плаћају сами учесници, или организација која их шаље преузима трошкове на себе. Визе и медицинско осигурање учесници плаћају сами, или организација која их шаље преузима трошкове на себе.

За додатну информацију можете се обратити:

Олег Сулица, председник Рјазањског регионалног одељења општеруског друштвеног удружења „Сверуски међунационални савез омладине“, в.д. начелника управе међународне делатности ДУР „Јесењин“, olegsulitsa@gmail.com, +7 910 908 19 02

Детаљи

Почетак:
20.08.2019.
Крај:
22.08.2019.