Loading Догађаји

« Сви Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Сверуска конференција с међународним учешћем „Одржавање живота у критичним стањима“

15. новембра

Федерална државна буџетска научна установа „Федерални научно-клинички центар реаниматологије и рехабилитологије“ (ФНКЦ РР) представља јединствену структуру у Руској Федерацији и већини страних држава, која се бави лечењем и рехабилитацијом пацијената најкомпликованијих категорија са тешким повредама мозга.

Научно-истраживачки институт опште реаниматологије „Неговски“, који чини структурни део ФНКЦ РР, већ 20 година организује међународно научно-практичну конференцију „Одржавање живота у критичним стањима“. Ова конференција је значајан догађај у свету анестезиологије и реаниматологије: сваке године окупља 800-1000 учесника из Руске Федерације и страних земаља; излажу лидери кључних праваца анестезиологије и реаниматологије из Русије; одржавају се актуелне радионице, образовни семинари, седница Комисије Министарства здравља Руске Федерације за анестезиологију и реаниматологију. Ове године ће конференција бити одржана 15. новембра 2019. год. у Федералној државној аутономној високообразовној установи „Руски универзитет пријатељства народа“.

Сверуска конференција с међународним учешћем „Одржавање живота у критичним стањима“ представља значајан догађај у научном свету. Из године у годину конференција се мења и постаје све већа.

На конференцији је планирано излагање водећих руских и страних анестезиолога и реаниматолога, образовни курс, неколико радионица, презентација савремене медицинске опреме. Разматраће се најактуелнији проблеми анестезиологије и реаниматологије: механизми развоја критичних стања; повреде, губитак крви, шок; јака акутна респираторна инсуфицијенција, вештачко дисање, екстракорпорална оксигенација; акутни хемодинамски поремећаји, асистирана циркулација; структурно-функционалне промене централног нервног система код критичних стања; инфективне компликације у реаниматологији, сепса; екстракорпоралне методе детоксикације; анестезиологија и реаниматологија у специјализованим областима (педијатрија, акушерство и гинекологија, кардиоваскуларна хирургија, неурохирургија и др.); хемостазиологија; савремене образовне технологије у анестезиологији и реаниматологији.

У оквиру конференције ће бити представљени резултати фундаменталних и примењених научних истраживања, која се спроводе у Федералном научно-клиничком центру реаниматологије и рехабилитологије, јединственој научној установи Руске Федерације, у којој се пружа помоћ пацијентима са тешким органским повредама централног нервног система услед акутних васкуларних оболења, тумора централног нервног система, повреда мозга и после неурохируршких интервенција.

Детаљи

Датум:
15. новембра

Место

г. Москва