Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

,,Дани руског филма“ у Србији

24.10.2019., 16:00 - 27.10.2019., 16:00

Међународни филмски форум „Дани руског филма“ у Србији од изузетног је значаја за одржавање историјских и културних веза између Русије и Србије, развој уметничких спона између двеју земаља.

Дани руског филма у Србији отпочеће у Руском центру за науку и културу „Руски дом“ у Београду 24. октобра у 16 часова конференцијом за новинаре на којој ће бити представљен програм форума.  Свечано отварање биће одржано у Југословенској кинотеци у 19 часова. Манифестацији ће присуствовати амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко, руководилац Представништва Россотрудничества у Србији Надежда Кушченкова, представници руске и српске кинематографије, српски званичници.

У Југословенској кинотеци биће представљено седам савремених руских филмова. Публика ће имати прилику да се упозна са руским филмским ствараоцима и глумцима који ће представити своје филмове.

Филмски форум биће одржан уз учешће Међународног друштвеног Фонда јединства православних народа, подршку Министарства културе Руске Федерације, Савеза филмских стваралаца Руске Федерације, Представништва Россотрудничества у Србији, Града Београда и Југословенске кинотеке.

Филмски форум организује продуцентска компанија „Синемарус“.

Детаљи

Почетак:
24.10.2019., 16:00
Крај:
27.10.2019., 16:00