Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Гостовање позоришта из Санкт Петербурга у Београдском драмском

28.02.2022., 19:00 - 21:00

Комедија  „Луде паре“ по делу Александра Островског

Београдско драмско позориште

Велика сцена „Оливера и Раде Марковић“

  1. фебруар у 19 часова

Улазнице се могу преузети на благајни БДП

Државно позориште младих Александра Брјанцевa из Санкт Петербурга једно je од најстаријих у Русији. Позоришни репертоар садржи више од 50 представа за децу, омладину и одрасле. Реч је о традиционалним и експерименталним остварењима заснованим на руским и страним класицима, као и драматургији савремених аутора.

Овај  театар је иницијатор и организатор великих међународних пројеката: од 2000. године на сцени позоришта се одржава један од најпрестижнијих позоришних фестивала у Русији „Дуга“, који сваке године окупља најбоље представе из Русије и иностранства, као и највеће такмичење дечјег стваралаштва у северозападном региону – Дечје позоришне групе ,, Фестивал Брјанцев“. Оба пројекта су освојила престижне награде: „Дуга“ – добитник Награде Владе Руске Федерације у области културе, „Фестивал Брјанцев“ – добитник Награде Владе Санкт Петербурга у области културе и уметност.

Представа „Луде паре“ је комедија у пет чинова Александра Островског, у режији залужног уметника Русије Александра Кузина у којој ћемо се сви препознати. Прича о фаталним страстима, новцу, љубави и несташном животу довешће Саву Васиљева до низa ситуација из којих ћемо видети како га живот искушава и како он на то реагује.

Детаљи

Датум:
28.02.2022.
Време:
19:00 - 21:00