Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Свечано обележавање 50 година рада Kњижевне омладине Србије

09.12.2021., 17:00 - 19:00

Свечано обележавање јубилеја, 50 година рада Kњижевне омладине Србије, биће одржано у четвртак, 09. децембра 2021. са почетком у 17 чaсова у Галерији Руског дома у Београду. Истог дана биће свечано уручење награде лауреатима на основу књижевног конкурса ,,Пегаз’’ за 2020. и 2021. годину.

Осим главног и одговорног уредника, Верице Секирарски, на манифестацији ће говорити угледни књижевник, Матија Бећковић, и награђени писци и песници: Дарко Kојић, Тања Вукићевић и Бобан Адамовић.

Књижевна омладина Србије је институција која се бави издаваштвом и афирмацијом књижевних талената који пишу на српском језику.  Основана је 08. новембра 1971. године, са циљем да се млади и талентовани писци и песници окупљају у оквиру једне институције и лакше закораче на књижевну сцену.

Током свог постојања, у протеклих педесет година, Књижевна омладина Србије је афирмисала плејаду данас веома значајних имена српске и светске књижевности, међу којима су добитници престижне НИН-ове награде: Давид Албахари, Светислав Басара, Горан Петровић, затим добитници награде „Исидора Секулић“: Љубица Арсић и Мирјана Павловић, као и Владета Јеротић, Исидора Бјелица, Милован Данојлић, Едвард Страхура, и многи други.

Детаљи

Датум:
09.12.2021.
Време:
17:00 - 19:00