Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

Tотални диктат поново у Београду

14.04.2018., 12:00

14. априла 2018. године тачно у 12:00 Филолошки факултет Универзитета у Београду,  уз подршку  Руског центра за  науку и културу Београду и Руског центра Филолошког факултета  ће по трећи пут  отворити своја врата свима који желе да се придруже Светској акцији провере писмености –„Тоталном диктату“.

Истог дана хиљаде људи у више од 70 земаља ће учествовати у овом грандиозном пројекту  провере писменост под називом „Тотални  диктат“.

„Тотални диктат“ је  образовна акција  у виду добровољног диктата за све заинтересоване, који се одржава  једном годишње. Учесници у исто време долазе на место где се одржава акција и пишу руком на папиру текст који им  диктира наставник-филолог или позната личност коју су позвали. Циљ акције  је   да се свакоме пружи  могућност  да тестира своје знање руског језика и да се пробуди интересовање за  унапређење писмености. Идеја добровољног диктата  за  свакога рођена је  у Новосибирску у студентском клубу  друштвеног факултета  НДУ „Глум -клуб“  на почетку 2000.-их. Током 14 година свог постојања Тотални  диктат сепретворио у велики  међународни догађај (totaldict.ru). Ове године  аутор текста диктата је  списатељица Гузељ Јахина.

Текст Тоталног диктата  на  Филолошком факултету Универзитета у Београду  диктираће контрактуални лектор Ана Дмитријева Сојњикова. Након писања сваки учесник ће добити сертификат којим се потврђује његово учешће у међународној акцији „Тотални диктат  2018“ и дефинише се  ниво знања руског језика. Сертификат ће се издавати  16. априла на Филолошком факултету Универзитета у Београду у сали 11 од 20.00.

Светска акција  „Тотални  диктат“ почиње у Београду 14. априла у 12:00. Учесници треба само да дођу на  наведену адресу, заузму своје место и напишу диктат. Учешће кандидата који желе да тестирају своју писменост је БЕСПЛАТНО.

Место одржавања акције: Филолошки факултет Универзитета у Београду, Сала 11, Студентски трг 3, 11000 Београд.

Детаљи

Датум:
14.04.2018.
Време:
12:00