Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом
Loading Догађаји

« All Догађаји

  • Овај догађај је прошао.

XI Међународни онлајн филмски фестивал ,,Сусрет са Русијом“

14.12.2020., 08:00 - 19.12.2020., 17:00

XI Међународни филмски фестивал ,,Сусрет са Русијом“ биће одржан онлајн од 14. до 20. децембра.

Фестивал има за циљ да уз помоћ могућности које пружа филм и телевизија  представи историјски, културни и природни потенцијал региона Русије и позове људе из целог света да их посете.

Фестивал организује Непрофитно удружење за пружање подршке развоју филма и туризма „КиТ“ уз подршку Министарства културе Руске Федерације, Россотрудничества, Федералне агенција за туризам (Ростуризам), Удружења ветерана Русије, Бесмртног пука Русије, Руског географског друштва, Савеза филмских стваралаца Руске Федерације, Руског савеза туристичке индустрије.

На фестивалу ће бити приказани документарни филмови у пет категорија, од којих су три такмичарске:

  • „Летопис Русије“ (филмови посвећени историји региона Русије и најинтересантнијим историјско-културним и природним објектима);
  • „У Русију за пустоловинама“ (филмови о поларним експедицијама, тркама око света и др.);
  • ,,Фреске Севера“ (филмови о познатима чији је живот и стваралаштво везано за Русију, духовним правцима и традицијама, светим местима и проповедницима, споменицима религиозне културе, старцима, чудотворним иконама и др.), као и у две специјалне категорије: филмови посвећени 75. годишњици Велике Победе и 200. годишњици од открића Антарктиде на челу са руским морепловцима Фадејем Белингсхаузеном и Михаилом Лазаревом.

Након филмских пројекција, филмски редитељи и аутори, филмски стручњаци, гледаоци, чланови жирија и др. ће у директном преносу разговарати о филмовима. Планирани су округли столови, радионице, и уметнички сусрети.

Премијерно ће бити приказани документарни филмови „Меридијани историје. У знак сећања на прве“, „Руска Антарктида. Историја у наставку“, „Експедиција. Између Антарктика и Арктика“ о открићу Антарктиде.

Фестивал ће отворити филм „Од туге до радости“ у којем главну улогу  тумачи Фјодор Добронравов који је уједно и продуцент филма (режија Едвард Пари).

Филмски фестивал ,,Сусрет са Русијом“ можете пратити на званичном сајту и друштвеним мрежама Непрофитног удружења „КиТ“:

http://www.svidaniesrossiey.ru/,

https://www.facebook.com/tourkino,

https://vk.com/tourfilmfest,

https://ok.ru/group/58631055016160/topics.

Детаљи

Почетак:
14.12.2020., 08:00
Крај:
19.12.2020., 17:00