најава дешавања

РУСКИ ДОМ — Београд Србиja

Библиотека Руског Дома

Библиотека РЦНК је једна од највећих руских библиотека у Европи. У књижевном фонду библиотеке Руског дома налази се око 60 хиљада наслова и она наставља да се допуњава новим издањима водећих руских издавачких кућа ...

Опширниje

Календар

У Руском дому се сваке године одржава у просеку стотинак културних манифестација: изложба, концерата, позоришних представа, презентација...

Опширниje

Руски jезик

Један од најприоритетнијих праваца рада РЦНК је популаризација и пружање подршке у раду у области руског језика у Републици Србији...

Опширниje
logo-big

О представништву - РЦНК

Руски центар за науку и културу у Београду је представништво Федералне агенције ,,РОССОТРУДНИЧЕСТВО“ у Републици Србији.

Россотрудничество

Федерална Агенција за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу ...

Опширниje

Сународници 

Вся проводимая РЦНК работа направлена в первую очередь на соотечественников…

Опширниje

 

најновије вести

ДАН СЕЋАЊА И ЖАЛОСТИ

ДАН СЕЋАЊА И ЖАЛОСТИ

Поводом Дана сећања и жалости, 22. јуна делегација Руског дома положила је цвеће на споменик Црвеноармејцу на меморијалном комплексу Ослободиоцима Београда у Другом светском рату.
„ПАМЕТНА УЧИОНИЦА РУСКОГ ЈЕЗИКА” И „РУСКИ КУТАК” ОТВОРЕНИ У КРУШЕВЦУ

„ПАМЕТНА УЧИОНИЦА РУСКОГ ЈЕЗИКА” И „РУСКИ КУТАК” ОТВОРЕНИ У КРУШЕВЦУ

У Хемијско-техничкој школи у Крушевцу 19. јуна свечано је отварена „Паметна учионица руског језика” и „Руски кутак”. Пројекти су реализовани од стране Хемијско-техничке школе и Руске хуманитарне мисије уз подршку града Крушевца.
ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “ОД ХРАМА КА ХРАМУ. ПУТОВАЊЕ ПО РУСИЈИ И СВЕТУ

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “ОД ХРАМА КА ХРАМУ. ПУТОВАЊЕ ПО РУСИЈИ И СВЕТУ"

У Подворју Руске Православне Цркве у Београду уз подршку Руског дома и српског одељења Фонда јединства православних народа одржана је промоција књиге протојереја Олега Матвејева, старешине храма Успења Пресвете Богородице у граду Кјахта ,,Од храма ка храму. Путовање по Русији и свету“.
РУСКИ ДОМ И УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ПОТПИСАЛИ СУ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

РУСКИ ДОМ И УНИВЕРЗИТЕТ У БАЊОЈ ЛУЦИ ПОТПИСАЛИ СУ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ

У Ректорату Универзитета у Бањој Луци 19. јула уприличено је свечано потписивање Споразума о сарадњи између Универзитета и Представништва Федералне агенције за питања Заједнице независних држава, сународника у расејању и за међународну друштвену сарадњу (Россотрудничество) у Републици Србији, Руски центар за науку и културу ,,Руски дом'' у Београду.

НАШИ ПАРТНЕРЫ