најава дешавања

РУСКИ ДОМ -Београд Србиja

Библиотека Руског Дома

Библиотека РЦНК је једна од највећих руских библиотека у Европи. У књижевном фонду библиотеке Руског дома налази се око 60 хиљада наслова и она наставља да се допуњава новим издањима водећих руских издавачких кућа ...

Опширниje

Календар

У Руском дому се сваке године одржава у просеку стотинак културних манифестација: изложба, концерата, позоришних представа, презентација...

Опширниje

Руски jезик

Један од најприоритетнијих праваца рада РЦНК је популаризација и пружање подршке у раду у области руског језика у Републици Србији...

Опширниje
logo-big

О представништву - РЦНК

Руски центар за науку и културу у Београду је представништво Федералне агенције ,,РОССОТРУДНИЧЕСТВО“ у Републици Србији.

Россотрудничество

Федерална Агенција за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу ...

Опширниje

Сународници 

Вся проводимая РЦНК работа направлена в первую очередь на соотечественников…

Опширниje

 

најновије вести

УЧЕНИЦА ИЗ РУСИЈЕ – ПОБЕДНИЦА ФЕСТИВАЛА ,,ШКОЉКИЦЕ“

УЧЕНИЦА ИЗ РУСИЈЕ – ПОБЕДНИЦА ФЕСТИВАЛА ,,ШКОЉКИЦЕ“

Победница овогодишњег Међународног фестивала популарне песме ,,Шкољкице» је Кира Гоголадзе из старог руског града Владимира. Овај престижан европски фестивал се одржао у културној престоници Србије - Новом Саду од 11. до 16. новембра.
РУСКИ ДОЧЕК ЗА ГОСТЕ OШ ,,СВЕТИ САВА“

РУСКИ ДОЧЕК ЗА ГОСТЕ OШ ,,СВЕТИ САВА“

У оквиру посете делегације Россотрудничества на чели са њеним руководиоцем Љубов Глебовом начелник одељења за сарадњу у области предшколског и школског образовања Федералне агенције Россотрудничество Олга Филонова је 13. новембра посетила ОШ ,,Свети Сава“ у којој се учи руски језик.
РАД НА ЖИВОПИСАЊУ ХРАМА СВЕТОГ САВЕ ДОПРИНЕЋЕ  ЈАЧАЊУ ПРИЈАТЕЉСКИХ ВЕЗА ДВА НАРОДА

РАД НА ЖИВОПИСАЊУ ХРАМА СВЕТОГ САВЕ ДОПРИНЕЋЕ ЈАЧАЊУ ПРИЈАТЕЉСКИХ ВЕЗА ДВА НАРОДА

Током радне посете Београду руководиоца Федералне агенцији за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу (Россотрудничество) Љубов Глебове 13. новембра одржани су састанци на високом државном нивоу са председником Републике Србије Томиславом Николићем, министром иностраних послова Ивицом Дачићем и Патријархом српским господином Иринејем.
РОССОТРУДНИЧЕСТВО ЈАЧА РУСКО-СРПСКЕ ОДНОСЕ

РОССОТРУДНИЧЕСТВО ЈАЧА РУСКО-СРПСКЕ ОДНОСЕ

Првог дана посете Србији 12. новембра 2015. године делегација на челу са руководиоцем Федералне агенције Россотрудничество Љубов Глебовом упознала се са радом Руског дома у Београду, учествовала на заседању комисије за унутрашње уређење и декорацију Храма Светог Саве – једног од највећих храмова у Европи.

НАШИ ПАРТНЕРЫ