најава дешавања

РУСКИ ДОМ — Београд Србиja

Библиотека Руског Дома

Библиотека РЦНК је једна од највећих руских библиотека у Европи. У књижевном фонду библиотеке Руског дома налази се око 60 хиљада наслова и она наставља да се допуњава новим издањима водећих руских издавачких кућа ...

Опширниje

Календар

У Руском дому се сваке године одржава у просеку стотинак културних манифестација: изложба, концерата, позоришних представа, презентација...

Опширниje

Руски jезик

Један од најприоритетнијих праваца рада РЦНК је популаризација и пружање подршке у раду у области руског језика у Републици Србији...

Опширниje
logo-big

О представништву - РЦНК

Руски центар за науку и културу у Београду је представништво Федералне агенције ,,РОССОТРУДНИЧЕСТВО“ у Републици Србији.

Россотрудничество

Федерална Агенција за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу ...

Опширниje

Сународници 

Вся проводимая РЦНК работа направлена в первую очередь на соотечественников…

Опширниje

 

најновије вести

БОГ ЈЕ СА НАМА! НЕК ВАСКРСНЕ РУСИЈА!

БОГ ЈЕ СА НАМА! НЕК ВАСКРСНЕ РУСИЈА!

У петак, 15. септембра у галерији Руског дома свечано је отворена изложба „Бог је са нама! Нек васкрсне Русија!“, посвећена херојима Белог покрета и њиховом верном служењу Русији у земљи и иностранству.
У РУСКОМ ДОМУ ЈЕ ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА

У РУСКОМ ДОМУ ЈЕ ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ У ОБЛАСТИ ОБРАЗОВАЊА

У петак, 15. септембра у Руском центру за науку и културу ,,Руски дом“ у Београду одржано је потписивање Споразума о сарадњи у области образовања.
МУЗИЧКИ ВАТРОМЕТ ОД VIVA ВИОЛИНА

МУЗИЧКИ ВАТРОМЕТ ОД VIVA ВИОЛИНА

У Руском дому је одржан још један запажен музички догађај српске престонице. На Великој сцени руског културног центра 13. септембра наступила је несвакидашња, ексцентрична уметница VIVA Виолина, представивши поштоваоцима класичне музике свој ауторски шоу-програм.
ОМАЖ МИЛЕНИ ПАВЛОВИЋ-БАРИЛИ

ОМАЖ МИЛЕНИ ПАВЛОВИЋ-БАРИЛИ

Београдској публици је 12. септембра представљена монодрама ,,Милена Павловић-Барили. Пожаревац одјекује у мени“. Представа је изведена поводом 65-годишњице од отварања галерије ове истакнуте уметнице и песникиње у њеном родном граду Пожаревцу.

НАШИ ПАРТНЕРЫ