најава дешавања

РУСКИ ДОМ — Београд Србиja

Библиотека Руског Дома

Библиотека РЦНК је једна од највећих руских библиотека у Европи. У књижевном фонду библиотеке Руског дома налази се око 60 хиљада наслова и она наставља да се допуњава новим издањима водећих руских издавачких кућа ...

Опширниje

Календар

У Руском дому се сваке године одржава у просеку стотинак културних манифестација: изложба, концерата, позоришних представа, презентација...

Опширниje

Руски jезик

Један од најприоритетнијих праваца рада РЦНК је популаризација и пружање подршке у раду у области руског језика у Републици Србији...

Опширниje
logo-big

О представништву - РЦНК

Руски центар за науку и културу у Београду је представништво Федералне агенције ,,РОССОТРУДНИЧЕСТВО“ у Републици Србији.

Россотрудничество

Федерална Агенција за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу ...

Опширниje

Сународници 

Вся проводимая РЦНК работа направлена в первую очередь на соотечественников…

Опширниje

 

најновије вести

СУСРЕТ СА РУКОВОДСТВОМ ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА

СУСРЕТ СА РУКОВОДСТВОМ ФАКУЛТЕТА ПОЛИТИЧКИХ НАУКА

Директорка Руског дома у Београду Надежда Кушченкова посетила је Факултет политичких наука Универзитета у Београду (ФПН).
ДАН СРПСКО-РУСКОГ БРАТСТВА

ДАН СРПСКО-РУСКОГ БРАТСТВА

Свечаном академијом Руски дом и Друштво српско-руског пријатељства из Сремских Карловца обележили су Дан српско-руског братства.
РУСКИ ДОМ ЈЕ ПОСЕТИО ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ИРИНЕЈ

РУСКИ ДОМ ЈЕ ПОСЕТИО ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ИРИНЕЈ

Његова Светост Патријарх српски г.Иринеј обишао је новоуређени изложбени комплекс галерије Руског дома, посебно посветивши пажњу макети куполе Храма Светог Саве.
СРПСКО-РУСКИ КЛУБ УЖИЦЕ ОБЕЛЕЖИО ЈЕ ГОДИШЊИЦУ ПОСТОЈАЊА

СРПСКО-РУСКИ КЛУБ УЖИЦЕ ОБЕЛЕЖИО ЈЕ ГОДИШЊИЦУ ПОСТОЈАЊА

У среду 11. јануара, у Свечаној сали Градске куће, у Ужицу одржана је Свечана скупштина поводом годишњице оснивања Српско-руског клуба, на којој је уз културно-уметнички програм било речи о раду Српско-руског клуба током предходних годину дана као и плановима за будућу делатност, и додељене захвалнице установама, институцијама и појединцима заслужним за добар рад Српско-руског клуба.

НАШИ ПАРТНЕРЫ