најава дешавања

РУСКИ ДОМ — Београд Србиja

Библиотека Руског Дома

Библиотека РЦНК је једна од највећих руских библиотека у Европи. У књижевном фонду библиотеке Руског дома налази се око 60 хиљада наслова и она наставља да се допуњава новим издањима водећих руских издавачких кућа ...

Опширниje

Календар

У Руском дому се сваке године одржава у просеку стотинак културних манифестација: изложба, концерата, позоришних представа, презентација...

Опширниje

Руски jезик

Један од најприоритетнијих праваца рада РЦНК је популаризација и пружање подршке у раду у области руског језика у Републици Србији...

Опширниje
logo-big

О представништву - РЦНК

Руски центар за науку и културу у Београду је представништво Федералне агенције ,,РОССОТРУДНИЧЕСТВО“ у Републици Србији.

Россотрудничество

Федерална Агенција за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу ...

Опширниje

Сународници 

Вся проводимая РЦНК работа направлена в первую очередь на соотечественников…

Опширниje

 

најновије вести

ВЛАДА СРБИЈЕ ЈЕ ПОДРЖАЛА ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ РУСИЈЕ У СИРИЈИ

ВЛАДА СРБИЈЕ ЈЕ ПОДРЖАЛА ХУМАНИТАРНУ АКЦИЈУ РУСИЈЕ У СИРИЈИ

Авионом ВКС Русије са нишког аеродрома је 20. октобра послата хуманитарна помоћ Министарства одбране и Војске Србије становницима сиријског града Алеп.
РУСКИ ДОМ И НИС НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

РУСКИ ДОМ И НИС НА САЈМУ ОБРАЗОВАЊА

На IX Сајму образовања ,,Звонце“, који се ове године одржава од 26. до 30. октобра у Београду биће представљен штанд ,,Руски дом и НИС - Енергија знања“.
ВЕЖБЕ ,,БАРС 2016“ У СРБИЈИ

ВЕЖБЕ ,,БАРС 2016“ У СРБИЈИ

БРАТСТВО АВИЈАТОРА РУСИЈЕ И СРБИЈЕ (БАРС): под овим називом се на аеродрому Батајница код Београда изводе летно-тактичке вежбе пилота оружаних снага Руске Федерације и Војске Србије.
СРПСКИ УЧЕНИЦИ О РУСИЈИ

СРПСКИ УЧЕНИЦИ О РУСИЈИ

У оквиру манифестација ,,Дани Москве у Београду“ и ,,Дани Европске културе у Београду“ Руски дечији културни клуб при ОШ ,,Свети Сава“ одржао је часове посвећене Русији, њеној култури, обичајима, празницима и традицији.

НАШИ ПАРТНЕРЫ