најава дешавања

РУСКИ ДОМ -Београд Србиja

Библиотека Руског Дома

Библиотека РЦНК је једна од највећих руских библиотека у Европи. У књижевном фонду библиотеке Руског дома налази се око 60 хиљада наслова и она наставља да се допуњава новим издањима водећих руских издавачких кућа ...

Опширниje

Календар

У Руском дому се сваке године одржава у просеку стотинак културних манифестација: изложба, концерата, позоришних представа, презентација...

Опширниje

Руски jезик

Један од најприоритетнијих праваца рада РЦНК је популаризација и пружање подршке у раду у области руског језика у Републици Србији...

Опширниje
logo-big

О представништву - РЦНК

Руски центар за науку и културу у Београду је представништво Федералне агенције ,,РОССОТРУДНИЧЕСТВО“ у Републици Србији.

Россотрудничество

Федерална Агенција за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу ...

Опширниje

Сународници 

Вся проводимая РЦНК работа направлена в первую очередь на соотечественников…

Опширниje

 

најновије вести

ТАЛЕНАТ И МЛАДОСТ НА ФЕСТИВАЛУ РУСКЕ МУЗИКЕ ,,БОЉШОЈ“ – 2016

ТАЛЕНАТ И МЛАДОСТ НА ФЕСТИВАЛУ РУСКЕ МУЗИКЕ ,,БОЉШОЈ“ – 2016

У петак 15. јула свечано ће бити отворан четврти фестивал руске музике ,,Бољшој“, који ће се традиционално одржати у етно селу Дрвенград.
ПЕТАР И ФЕВРОНИЈА - ИСТОРИЈА ВЕЧНЕ ЉУБАВИ

ПЕТАР И ФЕВРОНИЈА - ИСТОРИЈА ВЕЧНЕ ЉУБАВИ

Руски празник ,,Дан породице, љубави и верности“ је установљен у част Муромског кнеза Петра и његове жене Февроније. За православне хришћане овај брачни пар представља симбол заштитника породице и брачне заједнице.
У БЕОГРАДУ ЈЕ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОРОДИЦЕ, ЉУБАВИ И ВЕРНОСТИ

У БЕОГРАДУ ЈЕ ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОРОДИЦЕ, ЉУБАВИ И ВЕРНОСТИ

Руски дом је уз благослов и подршку Подворја Руске Православне Цркве у Србији у цркви Свете Тројице у Београду 10. јула традиционално одржао свечаност посвећену овом руском празнику.
РАДНИ САСТАНЦИ

РАДНИ САСТАНЦИ

У оквиру реализације пројекта живописања Храма Светог Саве у мозаику, 29. и 30. јуна су одржани радни састанци Генералног директора компаније НИС Гаспром њефт, К. Кравченка, земеника начелника одељења Россотрудничества, С. Рибинског, руководиоца представништва Россотрудничества у Србији, Н. Кушченкове, представника Међународне Фондације за подршку УНЕСКО, А. Лужне, М. Попове.

НАШИ ПАРТНЕРЫ