најава дешавања

РУСКИ ДОМ -Београд Србиja

Библиотека Руског Дома

Библиотека РЦНК је једна од највећих руских библиотека у Европи. У књижевном фонду библиотеке Руског дома налази се око 60 хиљада наслова и она наставља да се допуњава новим издањима водећих руских издавачких кућа ...

Опширниje

Календар

У Руском дому се сваке године одржава у просеку стотинак културних манифестација: изложба, концерата, позоришних представа, презентација...

Опширниje

Руски jезик

Један од најприоритетнијих праваца рада РЦНК је популаризација и пружање подршке у раду у области руског језика у Републици Србији...

Опширниje
logo-big

О представништву - РЦНК

Руски центар за науку и културу у Београду је представништво Федералне агенције ,,РОССОТРУДНИЧЕСТВО“ у Републици Србији.

Россотрудничество

Федерална Агенција за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу ...

Опширниje

Сународници 

Вся проводимая РЦНК работа направлена в первую очередь на соотечественников…

Опширниje

 

најновије вести

КРУШЕВАЦ – БУДУЋИ ПАРТНЕР РУСКОГ ДОМА У БЕОГРАДУ

КРУШЕВАЦ – БУДУЋИ ПАРТНЕР РУСКОГ ДОМА У БЕОГРАДУ

У оквиру одржавања Дана Крушевца на позив Скупштине града некадашњу средњовековну престоницу Србије 21. јуна је посетила директорка Руског дома, Надежда Кушченкова. Са њом се сусрела заменица градоначелника Крушевца, Јасмина Палуровић. Сусрету у Градској општини су присуствовали и представници Градске управе, друштвени радници и представници руске дијаспоре града.
ВЕЛИКИ УСПЕХ ЧУВЕНОГ ХОРА ,,ПЈАТНИЦКИ“

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЧУВЕНОГ ХОРА ,,ПЈАТНИЦКИ“

У Сава Центу је 16. јуна одржан концерт Државног академског руског народног хора ,,Пјатницки“. Концерт легендарног руског ансамбла је приређен поводом обележавања Дана државности Русије. Ансамбл постоји већ више од 100 година. Иако активно наступа на бројним позорницама широм света, ово је било његово прво гостовање у Србији. Концерт је изазвао велико интересовање, па је Сава Центар био попуњен до последњег места. По речима уметничког руководиоца хора ,,Пјатницки“ Народне уметнице Русије, Александре Пермјакове сусрет са српском публиком је оправдао сва очекивања колектива.
ДОБРО ДОШЛИ У СРБИЈУ!

ДОБРО ДОШЛИ У СРБИЈУ!

Уметнички колектив Државног академског руског народног хора „Пјатницки“ по први пут гостује у Србији. На аеродрому Никола Тесла ансамбл је 15. јуна дочекала делегација Руског дома на челу са директорком, Надеждом Кушченковом. Уметнички руководилац ансамбла народна уметница Русије, Александра Пермјакова је у кратком интервјуу истакла да ,,Пјатницки“ са нестрпљењем исчекује сусрет са Србијом и братским српским народом и изразила уверење да ће уметност ансамбла бити прихвачена од стране српске публике тим пре што што су наши народи у сваком погледу веома близки.
ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ПОДРЖАО ПРОЈЕКТЕ РУСКОГ ДОМА У БЕОГРАДУ

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ ПОДРЖАО ПРОЈЕКТЕ РУСКОГ ДОМА У БЕОГРАДУ

Његова Светост Патријарх српски Иринеј се 13. јуна у Патријаршији српској сусрео са Надеждом Кушченковом, директорком Руског дома у Београду и протојерејем Виталијем Тарасјевим, старешином Подворја Руске Православне Цркве у Београду.

НАШИ ПАРТНЕРЫ