најава дешавања

РУСКИ ДОМ -Београд Србиja

Библиотека Руског Дома

Библиотека РЦНК је једна од највећих руских библиотека у Европи. У књижевном фонду библиотеке Руског дома налази се око 60 хиљада наслова и она наставља да се допуњава новим издањима водећих руских издавачких кућа ...

Опширниje

Календар

У Руском дому се сваке године одржава у просеку стотинак културних манифестација: изложба, концерата, позоришних представа, презентација...

Опширниje

Руски jезик

Један од најприоритетнијих праваца рада РЦНК је популаризација и пружање подршке у раду у области руског језика у Републици Србији...

Опширниje
logo-big

О представништву - РЦНК

Руски центар за науку и културу у Београду је представништво Федералне агенције ,,РОССОТРУДНИЧЕСТВО“ у Републици Србији.

Россотрудничество

Федерална Агенција за питања Заједнице Независних Држава, сународника у расејању и међународну друштвену сарадњу ...

Опширниje

Сународници 

Вся проводимая РЦНК работа направлена в первую очередь на соотечественников…

Опширниje

 

најновије вести

ЈУБИЛАРНИ КОНЦЕРТ АНСАМБЛА ,,НАРАКОРД“ У РУСКОМ ДОМУ

ЈУБИЛАРНИ КОНЦЕРТ АНСАМБЛА ,,НАРАКОРД“ У РУСКОМ ДОМУ

Београдски ансамбл ,,Наракорд“ је 24. маја на сцени Руског дома свечаним концертом обележио 40-годишњицу свог постојања. Популаран још из времена Југославије, ансамбл је својом песмом освојио и осваја срца публике. ,,Наракорд“ је у Србији већ одавно постао синоним за квалитетну и лепу староградску музику. Брилијантни гласови солиста, одлични музички аранжмани и јединствени репертоар разлог су успешног и дугогодишњег постојања овог ансамбла.
ИЗЛОЖБА  РУСКИХ ПЛАКАТА  «ОБАЛЕ И РЕКЕ»

ИЗЛОЖБА РУСКИХ ПЛАКАТА «ОБАЛЕ И РЕКЕ»

У изложбеној сали Руског дома је 24. маја отворена изложба руских плаката ,,Обале и реке“. Изложба се састоји од осам логички повезаних делова, плаката совјетских и савремених руских уметника: "Почетак", "Ништа није заборављено ", "Миру -мир", "Власт и народ", "Први у космосу", "Изазови", "Сачувајмо", "Размишљања".
МУЗИЧКА ЧАРОЛИЈА – НА ДАР

МУЗИЧКА ЧАРОЛИЈА – НА ДАР

У Великој сали Руског дома је 20. маја одржан завршни концерт ученика музичке школе Руског дома ,,Рахмањинов“. Наставници су на крају и ове школске године представили публици најбоље музичке нумере у извођењу својих ученика.
СВЕ ЈЕ У ТВОЈИМ РУКАМА

СВЕ ЈЕ У ТВОЈИМ РУКАМА

У Руском дому је 18. маја одржан концерт пун младалачке ведрине и оптимизма ,,Све је у твојим рукама“. На концерту је наступило преко сто ученика руског језика из тринаест гимназија и средњих школа Србије. Први део наступа је био посвећен обележавању 71-годишњици победе над фашизмом у Другом светском рату, а други руском језику и култури.

НАШИ ПАРТНЕРЫ