Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Фонд библиотеке Руског дома у Београду броји преко 66 хиљада штампаних издања. Ово је једна од највећих и најстаријих руских библиотека у Европи међу представништвима Россотрудничества.

У библиотеци су широко заступљена дела руске класике, књиге из историје, науке и културе Русије, дечја белетристика и образовна литература, литература за учење руског језика као страног, приручници из различитих области науке, страна књижевност. Фонд садржи и дела савремених руских аутора и штампана издања периодике, књижевност за децу и омладину и православну литературу.

Медијатека броји преко 100 дискова са руским филмовима, са преводом на српски језик.

Наша библиотека активно сарађује са српским библиотекама (Народна библиотека Србије, Градска библиотека Београда, библиотекама градова и региона Србије) и другим културним и образовним установама (Архив Југославије, Етнографски музеј, Филолошки факултет Универзитета у Београду и др.).

Међу нашим корисницима су не само сународници, већ и многобројни српски грађани као и грађани из других земаља, који су заволели нашу културу и књижевност, студенти и професори, ученици, наставници и полазници језичких курсева Руског дома.

 

Добро дошли!!!

РАДНО ВРЕМЕ БИБЛИОТЕКЕ:

ПОНЕДЕЉАК

СРЕДА

УТОРАК

ЧЕТВРТАК

10.00 – 13.00

14.00 – 17.00

Петком библиотека не ради

Тел: 011/ 2642 178
Е-mail:  biblioteka@srb.rs.gov.ru

ДОБРО ДОШЛИ!