Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

НА БЕОГРАДСКОМ САЈМУ ОБРАЗОВАЊА ЈЕ ОТВОРЕН ШТАНД РУСКОГ ДОМА И КОМПАНИЈЕ НИС

У оквиру Међународног сајма књига у Београду 26. октобра свечано је отварен IX Сајма образовања ,,Звонце“, који се ове године оджава уз подршку Министарства образовања, науке и технолошког развоја Републике Србије.

На сајму, чији је основни циљ информисање младих о могућностима избора различитих смерова и облика образовања, по први пут учествује и Представништво Россотрудничества у Србији Руски дом у Београду.

Током петодневног трања сајма посетиоци штанда ,,РУСКИ ДОМ И НИС – ПРОЈЕКАТ ЕНЕРГИЈА ЗНАЊА“ моћи ће да се упознају са образовним програмом Представништва и компаније НИС ,,Енергија знања“, усмереног на подршку и популаризацију руског језика и културе у Србији путем отварања билингуалних руско-српских одељења и школа са наставом на руском језику, као и обуке будућих наставника на високошколским установама у Србији и Русији.

Посетиоцима је представљен и пројекат образовања страних држављана и сународника на високошколским установама у оквиру стипендија Министарства образовања и науке Русије, као и програм Течаја руског језика који се одржава у Руском центру за науку и културу у Београду.