Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

ЈАЧАЊЕ ПАРТНЕРСТВА СРБИЈЕ И РУСИЈЕ КРОЗ ТРГОВИНСКО-ЕКОНОМСКЕ ВЕЗЕ

Представници Руског центра за науку и културу „Руски дом” у Београду су 15. марта присуствовали свечаном отварању IV Међународног привредног сајма “EXPO-RUSSIA SERBIA 2017” и IV Београдског пословног форума.

Манифестацију, која се и ове године одржава у конгресном центару хотела „Metropol Palace”, отворили су: министар спољних послова Србије Ивица Дачић, први заменик министра индустрије и трговине Русије Глеб Никитин, амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин и председник организационог одбора Међународног привредног сајма Давид Вартанов.

„Међународна изложба у Београду је одлична прилика за ширење и јачање трговинских и пословних веза између привредних субјеката обе земље”, нагласио је у свом обраћању Глеб Никитин. Да су по том питању предузети конкретни кораци потврђује и Ивица Дачић, истичући да је од руске стране добио предлоге пројеката усмерене на развој међусобних привредних односа. „Дошло је време за излазак на виши и квалитетнији ниво заједничке сарадње”, истакао је министар спољних послова Србије.

Гости изложбе су имали прилику да се упознају са више од стотину предузећа из многих руских региона, и то у области енергетике, пољопривреде, високих технологија, саобраћаја, медицине… Учесницима изложбе – представницима пословних кругово Србије и Русије се у току рада сајма пружа могућност да успоставе свестране контакте, размене мишљења о заједничким пројектима и упознају са новим идејама и перспективним технологијама.

Једна од бројних тематских секција манифестације је и образовање. У петак, 17. марта представници Руског дома ће узети учешће у округлом столу на тему „Развој сарадње између Русије и Србије у области науке, високог и средњег образовања”, чији је организатор Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Овогодишњи IV Међународни привредни сајам „EXPO-RUSSIA SERBIA 2017” и IV Београдски пословног форум се одржава у периоду од 15. до 17. марта у организацији ОАД „Зарубеж-Експо” и Привредне коморе Србије. Медијску подршку манифестацији пружа Представништво Россотрудничества у Србији „Руски дом” у Београду.

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић и први заменик министра индустрије и трговине Русије Глеб Никитин

На отварању IV Међународног привредног сајма “EXPO-RUSSIA SERBIA 2017”

Фото: SENICA.RU