Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У БЕОГРАДУ ЈЕ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА РУСКОГ ГЕОГРАФСКОГ ДРУШТВА

Представници Руског дома су 3. августа посетили свечано отварање изложбе ,,Најлепша земља“ на Калемегдану.

На изложби су представљени радови финалиста и победника II Всеруског фото-конкурса истоименог назива. Организатор изложбе је партнер Руског дома – Руско географско друштво (РГО).

Друштво је на изложби у Београду представило 29 најбољих фотографија од укупно 110 хиљада радова пристиглих на конкурс. Фотографије приказују разноликост природе различитих крајева Русије, а у одабиру радова учествовао је стручни жири у чијем је саставу био и прослављени српски редитељ Емир Кустурица, члан Управног одбора Развојног центра Руског географског друштва у Србији.

Изложбу је отворио амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин. Он је високо оценио делатност РГД и његовог филијала у Србији и изразио наду да ће слична изложба, која ће представити лепоту крајева Србије бити представљена у Русији.

Изложби је присуствовао извршни директор РГД Артјом Манукјан и руководилац Развојног центра Руског географског друштва у Србији Мирољуб Милинчић. Они су присутне упознали са делатношћу Друштва на балканском региону, резултатима досадашњег рада и предстојећим пројектима и плановима.

Изложба ,,Најлепша земља“ биће отворена до 14. августа.