Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

ГУДАЧИ СВЕТОГ ЂОРЂА ОБЕЛЕЖИЛИ НА СЦЕНИ РУСКОГ ДОМА 25 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Свечаним концертом на Великој сцени Руског дома камерни оркестар Гудачи светог Ђорђа обележио је свој први велики јубилеј, 25 година од оснивања ансамбла.

Оркестар је основан 1992. године, на иницијативу групе студената, бивших ученика Школе за музичке таленте из Ћуприје. Чланови ансамбла, који већ трећу деценију успешно наступају на београдској класичној сцени једни су од најбољих представника музичког извођачког арсенала у земљи. Гудачи за собом имају преко 1600 концертних наступа у земљи и иностранству, а њихов репертуар обухвара дела из различитих стилских епоха и жанрова.

Солисти концерта Немања Станковић и Дамјан Сарамандић, млади, талентовани виолончелисти, лауреати националних и интернационалних фестивала, поштоваоцима класичне музике представили су те вечери у Руском дому нека од најбољих дела Јозефа Хајдна, Оторина Респиги, Дејана Деспића.

Камерни оркестар Гудачи Светог Ђорђа успешно сарађује са Руским домом. Ансамбал се увек радо одазива на позив за учешће у манифестацијама овог културног центра.