Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

SYNTHETICSAX MИХАИЛА MОРОЗОВА НА BELGRADE SAXPERIENCE

Четврти међународни фестивал саксофона Belgrade SAXperience биће одржан од 4. до 7. октобра на неколико локација у Београду. У званичном програму ће наступити Михаил Морозов – руски саксофониста, композитор, диригент, аранжер и продуцент.

Завршио је саксофон на Државном колеџу за дувачке инструменте. Основе је савладао код легендарног совјетског музичара Товмаса Геворкјана. Студирао је војно дириговање на Конзерваторијуму П. И. Чајковски у Москви. Упркос томе што је због честих наступа морао да напусти факултет, стечено знање о класичном аранжирању и анализи савремене електронске музике применио је у готово свим својим композицијама. Након три године наступа по Европи Морозов се вратио у Москву, где је почео да ради на новим композицијама. Ово је био његов најплоднији период, а музику коју је тада створио карактеришу индивидуалност, необичне комбинације стилова и јасно одређене форме. У овом периоду главне преокупације су му компоновање, писање нових аранжмана и наступи. Када је композиторски рад у питању, инспиришу га и креативни талентовани појединци, као што су Марија Стадниченко, Дмитриј Саба и Лаура Григ. Од 2005. године Морозов се више посвећује наступима у Русији и иностранству, на којима изводи своје музичке пројекте, као што су ,,Syntheticsax“, ,,Ultra Jazz“, ,,Sax & Girls“, ,,Sax & Dj“, ,,Sax & Sex“.

У Београду ће наступити 6. октобта у програму SAXPERIENCE NIGHT у OMB Lounge Radisson Blu Old Mill Hotel и представити свој шоу пројекат Syntheticsax“.