Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Србијo, напред!

Данас, 14. маја у Казању биће свечано отворене IV Светске игре младих сународника. Међу представницима из 60 земаља света, Србију ће у престоници Републике Татарстан представити делегација у саставу од десет младих сународника.

По традицији, младе на ово спортско такмичење испратили су у Руском центру за науку и културу „Руски дом“ у Београду.  Успеха делегацији пожелели су Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин, директор Руског дома Надежда Кушченкова, директор Средње школе при Амбасади Русије у Србији Николај Сеник, директор маркетинга СО „Црвена Звезда“ Зоран Аврамовић, спортски партнер Руског дома.

 

 

Млади су овом приликом извели музичке и плесне нумере са којима ће представити Србију у оквиру културног програма на Играма у Казању.

 

 

 

Србија учествује на Играма младих сународника од оснивања овог фестивала, а ове године ће наступити у три дисциплине: шах, пливање и кошарка.

Поред спортских такичења, сународнике у Казању очекује садржајан културно-образовни програм: посета Парку Победе, где ће млади положити цвеће на Меморијал Херојима Великог Отађбинског рата, мастер клас радионице и др.

Светске игре младих сународника се одржавају у организацији Министарства спорта и Министарства образовања и науке Русије, Федералне агенције „Россотрудничество“ из Москве, Сверуске политичке партије „Јединствена Русија“, Сверуске федерације омладинског спорта и уз подршку Владе Републике Татарстан.