Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Тестирање из руског језика као страног

Од 30. до 5. јуна у Руском дому у сарадњи са Центром за тестирање језика Државног универзитета из Санкт Петербурга одржани су сертификациони испити из руског језика као страног за одрасле, ученике основних и средњих школа, гимназија, студенте за све нивое знања језика.

Више од 60 кандидата из Србије, Босне и Херецеговине, Француске, Шпаније, Украјине је полагало  испит. Већина су полазници течајева руског језика у Руском дому. За оне који уче руски језик у школи или на факултету или пак самостално организовани су интензивни припремни течајеви за полагање сертификационог испита.

Тестирање је организовано и код партнера Руског дома – Гимназији „Јован Јовановић Змај“, представништву Фонда „Руски мир“ у Новом Саду.

У оквиру програма тестирања, у Руском дому је одржан радни састанак директора Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду Н. Кушченкове и представника Центра за тестирање језика Државног универзитета у Санкт Петербургу Н. Чукова, посвећен питањима даљег развоја и проширења сарадње.