Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Здраво, Русијо!

Млади сународници из Србије учествовали су на културно-образовном форуму у оквиру програма „Здраво, Русијо!“, који је одржан у Москви у периоду од 19. до 25. августа.

Незаборавно путовање у престоницу Руске Федерације и упознавање са највећим културно-историјским споменицима било је саставни део програма. Млади из Србије посетили су највећи етнографски музеј-парк у Русији „Етномир“, где су могли да се упознају са културом различитих народа, као и да завире у прошлост захваљујући многобројним мајсторским радионицама и интерактивним екскурзијама. Посетили  су музеј космонаутике, Музеј Великог отаџбинског рата, Државну Третјаковску галерију, и друге знаменитости престонице Русије. Снажан утисак на децу оставио је сусрет са Иваном Једешко, совјетским кошаркашем и Олимпијским шампионом за 1972. годину.  Заинтересована омладина поставила је бројна питања о кошарци, о филму „Кретање ка врху“, о спорту уопште.

Осим културног програма, за младе госте из Србије припремљен је богати образовни програм, кроз дискусије, предавања, округле столове, који су се одвијали у различитим просторима.

Много позитивних емоција и одлично расположење, за читаву предстојећу школску годину понели су са овог путовања.

„Веома сам захвала за овакву јединствену прилику. Путовање је било дивно и веома оригинално. Упознали смо људе из различитих земаља, које нисмо ни сањали да ћемо срести у свом животу. Успоставили смо одлична пријатељства. Заљубила сам се у Моску и надам се новом путовању“ – изјавила је Александра Животић из Србије.

„Бити у Москви, са тако интересантим програм, полази за руком само некима! На овом путовању сам се упознала са главним градом и сазнала много о њему. Стекла сам много другова са којима сам остала у контакту!“ – изјавила је Катарина Бољбух из Србије.