Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Руска зима у Београду

Садржајан програм за младе из Србије који је у току године одржаван у организацији Руског центра за науку и културу „Руски дом“ приведен је крају празничним сусретом руске и српске омладине „Руска Зима у Београду“ у клубу „Ривер“.
Ово је био поклон омладини уочи Нове године за активно и неравнодушно учешће у пројектима Руског дома, развој пријатељских односа међу младима у Русији и Србији.
Међу гостима вечери били су представници друштвених организација Србије, студенти са партнерских високошколских образовних установа, учесници програма „Нова генерација 2018.“ и других омладинских програма ранијих година, млади представници руске дијаспоре и др.
Са популарним руским нумерама и хитовима савремене руске естраде наступи ли су студенти Московског Института савремене уметности. Омиљене код младих српске песме извео је престонички бенд “Project band”. Са ентузијазмом млади су примили честитке Амбасадора Русије у Србији Александра Чепурина и директора Руског дома Надежде Кушченкове поводом наступајућих празника.
Руски дом организује ,,Руску зиму у Београду“ већ другу годину заредом, а судећи по популарности коју је стекла у круговима младих обећава да постане још једна добра традиција Руског дома.