Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Национални истраживачки универзитет „Висока школа економије“ у Београду

Од 20. до 23. фебруара у представништву Росотрудничества у Србији одржан је низ заједничких догађаја с учешћем Националног истраживачког универзитета „Висока школа економије“ у Београду.
Одржан је 20. фебруара састанак са студентима, који су заинтересовани за студирање на мастер програмима Универзитета. Представници НИУ ВШЕ Јекатерина Ентина, заменица декана за рад с будућим студентима Факултета светске економије и светске политике, и Олга Атанасјева, заменица декана за рад с будућим студентима Факултета комуникације, медија и дизајна, упознале су све присутне са различитим правцима припреме ових факултета, условима уписа на буџетска места и с програмом стипендирања.

Представници ВШЕ су 21. фебруара организовали у РЦНК интерактивну стратешку игру за ученике старијих разреда „Судар цивилизација“, која је омогућила деци да се нађу у улози дипломата, политичара и економских стратега, као и да примене своја знања из области географије, историје и економије. Игра је била на руском језику, а учествовали су ученици различитих школа Београда.


 

Такође је у РЦНК одржана презентација могућности уписа на основне студије НИУ „Висока школа економије“, где су ученици старијих разреда добили одговоре на сва питања која су их занимала, а сазнали су и о различитим такмичењима, које организује Универзитет.
Тестирања из руског језика, математике, енглеског језика и историје за ученике старијих разреда, који су заинтересовани за студирање на Универзитету, као и консултације за потенцијалне студенте НИУ ВШЕ одржана су 23. фебруара.