Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

У Новом Саду награђени победници конкурса „Реч о Делу“

У Новом Саду 17. априла је одржан састанак организатора и учесника међународног конкурса за најбољи есеј на тему „Реч о Делу“. Овај састанак је био могућ захваљујући сарадњи Аутономне непрофитне организације „Мегапројекат“, Росотрудничества и Гимназије „Лаза Костић“ у оквиру пројекта „Информационо-културна размена идеја и пројеката у циљу успостављања међународних партнерстава“, који је добио награду председника Русије.

Пројекат је замишљен како би се привукла пажња младих хуманитараца на културну и друштвену појаву као што је социјална журналистика. Прилику да се опробају у улози социјалног новинара искористило је преко триста људи: укупно се на конкурс пријавило 305 особа из пет региона Русије, као и представници пет других земаља.

Три ученика гимназије „Лаза Костић“ су победила на Фестивалском конкурсу за најбољи есеј „Реч о Делу“.

Прослава победе одржана је у формату округлог стола, чија је главна тема била „Омладинске иницијативе и праксе“. Победницима и добитницима награда конкурса „Реч о Делу“ уручене су дипломе и поклони.

У оквиру манифестације представљене су радионице и презентације социјалних пројеката представника руских организација.

Закључне манифестације пројекта одржаће се крајем маја у Софији (Бугарска), где ће се окупити победници – млади новинари из Русије, Немачке, Србије и Бугарске.