Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Тим из Србије наступио на V Светским играма младих сународника у Ханти Мансијску

Пете јубиларне игре младих сународника одржале су се од 1. до 6. јуна у руском граду Ханти Мансијск. Ове године су чланови тима из Србије пливали, играли шах, стони тенис и фудбал.
На Играма су учествовала деца сународника из 60 земаља света у свим врстама спортова! Поред спортских такмичења за децу је био припремљен и широк културни и забавни програм. Тимови су на фестивалу представили и визит карте своје земље и учествовали на уметничким конкурсима из руског језика и интелектуалних квестова о знању историје, географије и културе Русије.

Сва деца, која су представљала на Играма Србију ове године, наступили су храбро и срчано. Упркос томе што се не баве сви озбиљно спортом у професионалним клубовима, они се нису уплашили да одмере снаге чак са искусним спортистима. Пливачи су побољшали своје време, тенисер, који први пут учествује на такмичењу, исто је успео да победи противника, само капљица среће му је фалила да прође у следећи круг.

Посебне похвале заслужује и наш шахиста, који је дошао до финалног круга такмичења. Може се назвати победом и наступ наших фудбалера. Тим, који чине једноставни дечаци од 12-14 година и који много воле овај спорт, заузео је 11. место на Светским играма!

 

Наша деца су бриљирала у домаћем задатку из руског језика. Представнике нашег тима су наградили организатори овог такмичења. Визит карта српског тима је исто био међу најбољима.

За шест дана боравка на играма у Ханти Мансијску млади сународници из Србије су стекли вредно искуство својим учешћем на међународним такмичењима, упознали су се с новим друговима из различитих земаља, сазнали су о многобројним лепотама своје велике Отаџбине и стекли масу нових утисака. Овај спортски фестивач ће његови учесници памтити као велики празник пријатељства и солидарности.

Према материјалима сајта www.senica.ru