Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Руска зима у Београду

Руски дом је традиционално уочи новогодишњих празника организовао прославу за младе „Руска зима у Београду“. На празничном догађају присутствовали су представници државних власти Србије, омладинских организација из Београда и других српских градова, учесници програма за младе Федералне агенције „Россотрудничество“ из Москве и његовог представништва у Србији, студенти факултета са којима је Руски дом успоставио активну сарадњу, млади руски сународници, полазници течајева руског језика при Руском дому и др.

Пројекат „Руска зима у Београду“ је из године у годину све популарнији. Томе доприносе упечатљиви наступи извођача из Русије, срдачна пријатељска атмосфера која увек код младих буди успомене на заједничке тренутке проведене у Русији приликом учешћа у омладинским програмима.

На сцени Велике сале Руског дома наступили су: народна уметница Русије Надежда Кригина, извођачи Московског Мјузик Хола Анжелика Ахметова и Дмитриј Јуртајев, дипломци Московског института савремене уметности Јекатерина Жиљцова, Татјана Парадна и Алексеј Козлов.

Прослава је поклон младима уочи Нове године за њихово активно и неравнодушно учешће у пројектима Руског дома, развој пријатељских односа међу омладином Србије и Русије.