Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Акција „Дан Победе на свим језицима“

Позивамо све заинтересоване да се прикључе међународној културно-патриотској акцији „Дан Победе на свим језицима“. Акција је покренута поводом обележавања 75. годишњице Победе у Другом светском рату.

Суштина акције је да свако заинтересован отпева на свом матерњем језику легендарну песму „Дан Победе“. На сајту pobeda-2020.ru и диктантпобеды.рф налази се интерактивни панел са караоке сервисом и преводом песме на језицима народа Русије, бивших савезних република и светским језицима.

Заинтересовани могу такође проследити на сајт линк са својих друштвених мрежа ка видео запису извођења песме. По завршетку акције биће организован конкурс, а најбољи видео записи биће емитовани на централни руским телевизијским каналима  и друштвеним медијима.

Пројекат реализује организациони комитет „НАША ПОБЕДА“ у сарадњи са Федералном агенцијом за питања националности (ФАДН), Федералном агенцијом за штампу и мас медије (Роспечать), Руским историјским друштвом, Руским војно-историјским друштвом, Руским удружењем ветерана, Волонтерском организацијом „Волонтери Победе“.