Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Отворен Руски балкански центар у Београду

Нова невладина непрофитна организација, чији је приоритет развој дијалога између цивилног друштва Русије, Србије и других земаља балканског региона, отпочела је свој рад у Србији конференцијом „Прошлост, садашњост и будућност руско-српских односа“. Овом приликом је покренут низ тема са посебним акцентом на актуелнa питања везана за перспективу сарадње Русије и Србије, њихову економску компоненту, изазове модернизације, културну и хуманитарну политику у контексту кризе традиционалних вредности и информативних ратова итд.

На форуму су учествовали водећи научници и стручњаци из области историје, политике, економије и културе Србије и Русије. На позив руководства Центра, његовом отварању присуствовао је директор Руског центра за науку и културу „Руски дом“ у Београду Јевгениј Баранов.

Оснивачи „Руског балканског центра у Београду“ су Институт за дијаспору и интеграције из Москве и доктор историјских наука, дописни члан Српске академије наука Славенко Терзић, који је постављен на место директора Центра. Председник Управног одбора Центра је посланик Државне думе Руске Федерације и председник Института за дијаспору и интеграције Константин Затуљин.

Фото: Спутњик