Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Представници Србије одлазе на МАКС-2021

Шест делегата програма „Нова генерација“ из Србије посетиће XV Међународни авиационо-космички салон (МАКС 2021). Учествоваће у Међународном семинару за младе научнике у области аеронаутике, који је организован заједно са Централним аерохидродинамичким институтом „Професор Николај Жуковски“.
У саставу делегације су дипломци Машинског и Грађевинског факултета Универзитета у Београду, који активно развијају авиационо-космичку грану у Србији.

Млади лидери ће разговарати о економским моделима авиоградње и космонаутике, аерокосмичког партнерства, перспективном технолошком и кадровском развоју.

Међународни авиационо-космички салон (МАКС) организује се у Русији од 1993. године.

Он се одржава под покровитељством Председника Русије уз његово лично учешће, као и уз учешће лидера партнерских земаља. Организатори МАКС-а су Министарство за индустрију и трговину Русије и ЈП „Ростех“, а оснивач је „Авиасалон“ а.д.

Сваке две године у граду Жуковски у Московској области у комплексу који се налази на територији аеродрома Истраживачког института за аеронаутику „Михаил Громов“, отвара се изложба достигнућа авиационо-космичког комплекса Русије и сајам најновије авиотехнике водећих земаља света.