Telegram Contact Instagram Facebook Youtube
  • sr
  • ru
Руски дом

Састанак са младима Србије – студентима на универзитетима у Русији

Руски дом је заједно са Руском хуманитарном мисијом и Асоцијацијом студената и дипломаца руских/совјетских универзитета у Србији одржао састанак са стипендистима конкурса за бесплатно образовање у Русији у академској 2021/2022. години.

Будућим студентима су овом приликом дате препоруке у вези са поступком уласка у Русију у условима пандемије, признавањем докумената о претходном образовању, смештају у студентским домовима итд. Стипендистима се обратила председница Савета Асоцијације студената и дипломаца руских/совјетских универзитета у Србији проф. Радмила Тонковић, истакавши да је Асоцијација увек спремна да подржи и помогне студентима у превазилажењу могућих потешкоћа које се могу јавити током периода њихове адаптације у Русији.

Млади и њихови родитељи имали су прилику да поставе питања запосленима у Руском дому, али и да из прве руке сазнају све информације везане за организацију образовног процеса, студентски живот, медицинске услуге, запослење током студирања итд. од студената који се већ школују у Русији.

За оне који не владају руским језиком Руска хуманитарна мисија је заједно са Руским домом организовала интензиван адаптивни курс руско језика, који ће у августу-септембру текуће године моћи да прати око тридесетак људи.